Puranji zrezki v čebulni omaki

Puran na žaru, paniran, ali pa v omaki. Kakšnega imate najraje pri vas doma? Poskusite ga v čebulni omaki, h kateri se odlično poda krompirjeva priloga.

  • Čas priprave 45 min

  • Zahtevnost povsem enostavno

  • Tip glavne jedi

Sestavine:

60 dag puranjega fileja (4 zrezki)
1 vrečka čebulne kremne juhe
5 dl smetane za kuhanje
1 dl vode

Zrezke potolčemo in jih zložimo v ognjevarno posodo ali malo višji pekač. Vsebino vrečke za juho posujemo po zrezkih in jih prelijemo s smetano za kuhanje. Jed lahko zalijemo z decilitrom vode, če ne želimo pregoste omake.
Soljenje zrezkov ni potrebno, saj vsebuje čebulna juha dovolj soli.

Pečico segrejemo na 180 °C in zrezke pečemo 25–30 min.

Pred serviranjem jih lahko potresemo z ocvrto čebulo in ponudimo s poljubno prilogo.

Puranji zrezki stegna

Kje kupiti

Puranji zrezki v čebulni omaki

Sestavine: - 60 dag puranjega fileja (4 zrezki), - 1 vrečka čebulne kremne juhe, - 5 dl smetane za kuhanje, - 1 dl vode