Piščančji curry z grahom

Verjamemo, da je vsak obrok priložnost za kulinarično avanturo. Danes vam predstavljamo piščančji curry z grahom 🍲✨ - jed, ki združuje okuse in vonjave eksotične Indije 🌍, mi smo mu dodal še grah.

Piščančji curry z grahom

Verjamemo, da je vsak obrok priložnost za kulinarično avanturo. Danes vam predstavljamo piščančji curry z grahom 🍲✨ - jed, ki združuje okuse in vonjave eksotične Indije 🌍, mi smo mu dodal še grah.

Postopek priprave

  1. Piščanca nareži na ugriz velike koščke. Papriko nareži na kocke. Česen in ingver naribaj.

  2. V kozici segrej olje in na segretem zmehčaj nakockano čebulo in papriko. Dodaj piščanca in premešaj in praži toliko časa, da piščanec spremeni barvo v belo. Nato dodaj ingver, česen in curry in premešaj ter kuhaj še minuto.

  3. Vmes skuhaj riž. Riž stresi v soljeno vrelo vodo. Premešaj, pokrij in kuhaj 12 minut, oziroma toliko časa, kot piše na embalaži. Riž naj bi v tem času popil vso vodo in se lepo zmehčal. Kuhanega premešaj.

  4. Dolij kokosovo mleko in jušno osnovo, premešaj in kuhaj približno 10 minut. Dodaj grah in kuhaj še 2 minuti.

  5. Riž serviraj na krožnik, prelij z omako in potresi s svežim sesekljanim peteršiljem. Takoj postrezi.

Sodeluj!

Pošljite nam fotografijo svoje jedi po našem receptu!

Ste skuhali jed po našem receptu? Zanima nas, kako vam je uspela. Pošljite nam fotografijo in v zameno vam bomo podarili krpo Perutnine Ptuj.

Kliknite na spodnji gumb in v e-sporočilo le pripnite svojo fotografijo ter vpišite potrebne informacije. Veseli bomo, če nam še dopišete, kako vam je bila jed všeč.

Pošlji svojo jed