Indijski masleni piščanec

Indijski masleni piščanec ali murgh makhani izvira iz Indije. Gre za neke vrste curry s kremasto, svežo, rahlo pekočo omako.

Namig: naredite ga poln lonec in ostanek shranite v zamrzovalnik.

Indijski masleni piščanec

Indijski masleni piščanec ali murgh makhani izvira iz Indije. Gre za neke vrste curry s kremasto, svežo, rahlo pekočo omako.

Namig: naredite ga poln lonec in ostanek shranite v zamrzovalnik.

Postopek priprave

  1. Zmešamo vse sestavine za marinado. Meso narežemo na manjše kocke, ga zmešamo z marinado, pokrijemo in pustimo v hladilniku vsaj 3 ure ali čez noč.

  2. V loncu segrejemo žlico masla in meso zlatorjavo zapečemo. Prestavimo ga v skledo.

  3. Na istem loncu na drugi žlici masla popražimo šalotke, solimo. Dodamo česen, ingver, garam masalo, čili, kurkumo in sol. 

  4. Dodamo paradižnikov koncentrat, pelate in smetano. Pokuhamo nekaj minut, odstavimo in zblendamo s paličnim mešalnikom, da dobimo svilnato omako.

  5. Vrnemo na štedilnik, dodamo popraženo meso, pokrijemo in na nizkem ognju kuhljamo še slabe pol ure.

  6. Postrežemo z naanom ali z basmati rižem, po vrhu pa dodamo jogurtovo omako z meto in limono in sveža zelišča. Dober tek! 

Sodeluj!

Pošljite nam fotografijo svoje jedi po našem receptu!

Ste skuhali jed po našem receptu? Zanima nas, kako vam je uspela. Pošljite nam fotografijo in v zameno vam bomo podarili krpo Perutnine Ptuj.

Kliknite na spodnji gumb in v e-sporočilo le pripnite svojo fotografijo ter vpišite potrebne informacije. Veseli bomo, če nam še dopišete, kako vam je bila jed všeč.

Pošlji svojo jed