Tajski piščanec z baziliko

Tajski piščanec z baziliko

Postopek priprave

  1. Riž skuhamo po navodilih na embalaži.
  2. Pripravimo vse sestavine - piščanca narežemo na manjše kocke, česen in čili nasekljamo, v skledici zmešamo sojino omako in sladkor, mladi čebuli narežemo na kolobarje, baziliki odstranimo stebla, a pustimo liste cele.
  3. Na woku segrejemo olje, dodamo česen in čili. Pražimo kakšnih 20 sekund, da zadiši.
  4. Dodamo mlado čebulo in piščanca, pražimo nekaj minut.
  5. Zalijemo z omako in pražimo še kakšno minuto.
  6. Na koncu dodamo baziliko in po nekaj sekundah odstavimo.
  7. Postrežemo z rižem in z jajcem na oko.
Sodeluj!

Pošljite nam fotografijo svoje jedi po našem receptu!

Ste skuhali jed po našem receptu? Zanima nas, kako vam je uspela. Pošljite nam fotografijo in v zameno vam bomo podarili krpo Perutnine Ptuj.

Kliknite na spodnji gumb in v e-sporočilo le pripnite svojo fotografijo ter vpišite potrebne informacije. Veseli bomo, če nam še dopišete, kako vam je bila jed všeč.

Pošlji svojo jed