Piščančji kebab

 Vedno bolj priljubljena jed tudi v Sloveniji, ki jo hitro pripravimo. Z našim izdelkom boste zagotovili odlične začimbe in omamen okus, kateri dodate slastno doma pripravljeno omako. 

 

  • Čas priprave 8 min

  • Zahtevnost povsem enostavno

  • Tip glavne jedi


Recept za 3 osebe:

• 1 velika lepinja (ali 3 pšenične tortilje)
• 500 g Piščančjega kebaba
• olje za praženje
• solatni listi, paradižnik,sveže kumare in raznobarvna paprika

 

Omaka:

• 150 g majoneze
• 200 g navadnega jogurta
• 120 g paradižnikovega ketchupa
• 50 g sesekljana šalotka ali bela čebula
• sesekljan ostri feferon – po okusu
• sol

PRIPRAVA:

Majonezo zmešamo z navadnim jogurtom in ketchupom, dodamo sesekljano šalotko in feferon. Omako dosolimo po okusu. Veliko lepinjo razrežemo na čertine, spodnjo stran premažemo s pripravljeno omako, preko katere razprostremo solatne liste, lahko obložimo še s tankimi rezinami paradižnika, svežih kumar in raznobarvnih paprik. Preko zelenjave naložimo prepraženo piščančje meso, še prelijemo z omako, pokrijemo z drugo polovico lepinje in ponudimo. Namesto lepinje lahko uporabimo tudi pšenične tortilje. DOBER TEK.

Piščančji kebab

Kje kupiti