Piščančje hrenovke s pikantno zelenjavo

Pisana jed iz hrenovk in zelenjave bo navdušila otroke in odrasle, le da pri naših najmlajših ne pozabite izpustiti feferona in popra.

  • Čas priprave 30 min

  • Zahtevnost povsem enostavno

  • Tip tople predjedi

Sestavine:

50 dag piščančjih hrenovk PP
12 dag čebule
20 dag bučk
20 dag sveže rdeče paprike
1 sveži feferon
ščepec kajenskega popra
šopek peteršilja
sol

 

Čebulo olupimo in sesekljamo, oprane bučke narežemo na 3 cm dolge rezance, papriko narežemo na drobne kocke.

Čebulo popražimo na olju, dodamo bučko, papriko in vse sestavine na hitro popečemo, po okusu solimo, dodamo kajenski poper, drobno narezan svež pekoči feferon (lahko tudi suhega, vendar naj ostane cel). Vmešamo na kolobarje narezano hrenovko, pražimo še nekaj minut in odstavimo z ognja. Jed potresemo s sveže nasekljanim peteršiljem in ponudimo s poljubno prilogo in solato.

Piščančja hrenovka Extra

Kje kupiti

Piščančje hrenovke s pikantno zelenjavo

Sestavine: - 50 dag piščančjih hrenovk PP, - 12 dag čebule, - 20 dag bučk, - 20 dag sveže rdeče paprike, - 1 sveži feferon, - ščepec kajenskega popra, - šopek peteršilja,8 - sol