Kvašeni mafini s klobaso Poli

Ker mafini niso le sladki, poskusite za spremembo slane, kvašene mafine s klobaso Poli in zelišči. Odlični so kot predjed, prigrizek ali večerja.

  • Čas priprave 120 min

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip hladne predjedi

Sestavine:

20 dag klobase Poli
50 dag bele moke
1 navadni jogurt
1 zavitek suhega kvasa
1,2 dl mleka
3 žlice olja
malo soli
poljubna zelišča (bazilika, rožmarin, majaron, origano)
razžvrkljano jajce za premaz

Iz moke, mlačnega mleka, jogurta, suhega kvasa, olja in soli zamesimo srednje gosto testo, ki mu dodamo na drobne kocke narezano klobaso Poli in poljubna zelišča ter pustimo vzhajati. Vzhajano testo zgnetemo, ga razdelimo na 24 enakih koščkov, vsak košček oblikujemo v kroglico in jo postavimo v pekač za mafine, ki smo ga napolnili s papirnatimi košaricami.

Testo ponovno vzhajamo 10–15 minut (tako dolgo, da se količina testa podvoji), premažemo ga z razžvrkljanim jajcem. Vzhajane mafi ne pečemo 20 minut v pečici, segreti na 180 °C.

Poli light

Kje kupiti

Poli

Kje kupiti

Kvašeni mafini s klobaso Poli

Sestavine: - 20 dag klobase Poli, - 50 dag bele moke, - 1 navadni jogurt, - 1 zavitek suhega kvasa, - 1,2 dl mleka, - 3 žlice olja, - malo soli, - poljubna zelišča (bazilika, rožmarin, majaron, origano), - razžvrkljano jajce za premaz