Karijev piščanec v kokosovi omaki

Vaše brbončice bodo ponorele ob odličnem piščančjem izdelku, ki mu dodamo eksotičen priokus, slasten ananas in kokos. 

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip glavne jedi

1 podstavek Piščančjega Currya

1 por

2 papriki (rdeča in zelena)

1 velik korenček

1 manjši brokoli

3 koluti ananasa (lahko iz pločevinke)

1 kozarček bambusovih vršičkov

1 pločevinka kokosovega mleka (4 dl)

3 žlice olja

sol ali 2 žlici azijske ribje omake

sojina omaka

riževi rezanci

 

Beli in svetlo zeleni del pora narežemo na kolobarčke. Papriko narežemo na debelejše trakove, korenček narežemo na paličice, brokoli razdelimo na cvetke, ananas pa narežemo na koščke. Na žlici olja v veliki ponvi popečemo papriko in korenček. Preložimo v drugo posodo, v ponev dodamo žlico olja in por. Počasi ga pražimo, da se zmehča in rahlo obarva. Preložimo ga v posodo k papriki, v ponev pa damo preostalo olje in piščančji, curry. Pečemo ga in ob tem mešamo.Brokoli nekaj minut blanširamo. 
Ko je piščanec pečen, v ponev vrnemo papriko in por ter dodamo brokoli, bambusove vršičke in ananas. 
Jed začinimo s soljo ali ribjo omako, prilijemo kokosovo mleko in prevremo. 
Postrežemo z riževimi rezanci in sojino omako.

Piščančji Curry

Kje kupiti