Dušeni piščanec z oljkami

Pašta malo drugače? Omamno dišeča paradižnikova omaka s kosi mehkega piščanca se čudovito poda k različnim testeninam.

  • Čas priprave 90 min

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip glavne jedi

Sestavine:

1 kg razkosanega piščanca
2 čebuli
4 stroki česna
2 rdeči sveži papriki
10 dag oljk
20 dag svežega paradižnika
1 pločevinka pelatov (27 dag)
1 feferon
olje za praženje
sol
mleti poper

Piščančje kose operemo, osušimo, solimo in popramo. Na segretem olju v kozici zlato rumeno opečemo piščančje kose, jih odstranimo iz posode in postavimo na toplo.

Na isti maščobi ovenemo sesekljano čebulo, dodamo sesekljan česen, in ko zadiši, priložimo na kocke narezano svežo papriko, na koščke narezan sveži paradižnik, malo popražimo in zalijemo s sesekljanimi pelati s sokom. Dodamo še oljke in opečene kose piščanca. Omako dosolimo in pokrito dušimo na blagem ognju 25 minut. Piščanca odkrijemo in kuhamo še toliko časa, da se omaka primerno zgosti.

Jed ponudimo s testeninami ali poljubno prilogo.

Piščančja bedra

Kje kupiti

Piščančja stegna

Kje kupiti

Piščančje peruti

Kje kupiti

Piščančje krače

Kje kupiti

Zapečene palačinke s puranovim nadevom

Sestavine: - 1 kg razkosanega piščanca, - 2 čebuli, - 4 stroki česna, - 2 rdeči sveži papriki, - 10 dag oljk, - 20 dag svežega paradižnika, - 1 pločevinka pelatov (27 dag), - 1 feferon, - olje za praženje, - sol, - mleti poper