Azijski wok

Odlična preprosta jed, ko si zaželite puranje meso pripraviti na vzhodnjaški način.

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip glavne jedi

- 350 g puranjih fle zrezkov (1 podstavek)
- 1 por
- 150 g gob šitake
- 1 oranžen korenček
- 1 rumen korenček
- 100 g sojinih kalčkov
- 1 rdeča paprika
- 3 žlice sezamovega olja
- 1 vrečka začimbne mešanice
za Azijski wok Kotányi
- 1/8 l piščančje jušne osnove
- sojina omaka po okusu
- 1 žlica praženega sezama
- sol in poper iz mlinčka Kotányi

Puranje zrezke in papriko narežite na trakove. Por, obe vrsti korenčka ter gobe šitake narežite na koščke.
Puranje zrezke malo popražite na sezamovem olju, dodajte zelenjavo in gobice ter dobro prepražite.
Dodajte začimbno mešanico za azijski wok Kotányi ter vse prelijte s piščančjo jušno osnovo.
Dodajte sojino omako ter sol in poper iz mlinčka Kotányi po okusu.

Gotovo jed potresite s popraženimi sezamovimi semeni ter postrezite.

Puranji zrezki file

Kje kupiti