Piščančji file v sladkokisli omaki

Ko si zaželite nekaj sladkega, a hkrati tudi kislega, je piščančji file v sladkokisli omaki kot nalašč. Skrivnost je v ananasu in medu. Odkrijte jo.

  • Čas priprave 90 min

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip glavne jedi

Sestavine:

60 dag piščančjega fileja ali stegen
5 žlic svetle sojine omake
1 jajce
0,5 dl mleka
moka za povaljanje
olje za cvrenje
10 dag čebule
12 dag sveže zelene paprike
12 dag korenja
1 manjša pločevinka ananasovega kompota (približno 15 dag)
1 žlica kisa
2 žlici medu
sol
mleti poper

Meso narežemo na majhne koščke, jih solimo in popramo, dodamo sojino omako in pustimo marinirati eno uro. Piščančje koščke pomočimo v mešanico razžvrkljanega jajca in mleka in jih povaljamo v moki. Nato koščke ocvremo v vročem olju in jih dobro odcedimo na papirnati brisači.

Pripravimo še omako. Na olju popražimo sesekljano čebulo, dodamo na kocke narezano papriko, na kolute narezan korenček in na koščke narezan ananas. Vse skupaj malo popražimo, da ananas spusti sok. Dodamo ocvrte koščke piščanca, zalijemo z ananasovim sokom, dodamo kis in med. Prevremo, da se omaka zgosti.

Jed postrežemo s kuhanim rižem.

Piščančji file - zrezki, trakci, mini file

Kje kupiti

Piščančji file v sladkokisli omaki

Sestavine: - 60 dag piščančjega fileja ali stegen, - 5 žlic svetle sojine omake, - 1 jajce, - 0,5 dl mleka, - moka za povaljanje, - olje za cvrenje, - 10 dag čebule, - 12 dag sveže zelene paprike, - 12 dag korenja, - 1 manjša pločevinka ananasovega kompota (približno 15 dag), - 1 žlica kisa, - 2 žlici medu, - sol, - mleti poper