Puranja šunka v testu

Na velikonočni pojedini nikakor ne sme manjkati šunka. Naš recept je prav poseben, saj smo klasično šunko zamenjali s puranjo. Nežno dimljena, lahka in ravno prav začinjena je idealna izbira za vašo velikonočno mizo!
Namig: Postrežite jo še toplo, takrat je najmehkejša in sočna.

Puranja šunka v testu

Na velikonočni pojedini nikakor ne sme manjkati šunka. Naš recept je prav poseben, saj smo klasično šunko zamenjali s puranjo. Nežno dimljena, lahka in ravno prav začinjena je idealna izbira za vašo velikonočno mizo!
Namig: Postrežite jo še toplo, takrat je najmehkejša in sočna.

Postopek priprave

  1. V večji posodi moko, kvas, olje, sol in vodo zamesimo v voljno testo. Posodo pokrijemo s krpo in pustimo, da testo vzhaja vsaj 40 minut.
  2. Šunko 5 minut kuhamo v vreli vodi, nato pa jo ohladimo in ji odstranimo mrežo.
  3. Vzhajano testo na tanko razvaljamo v kvadrat, tako da stranice merijo približno 30 centimetrov, nato pa odrežemo trak testa, ki ga bomo porabili za okraševanje.
  4. Testo premažemo z razžvrkljanim rumenjakom, na sredino postavimo šunko in ga ovijemo okrog. Šunko v testu obrnemo tako, da je spoj testa na spodnji strani.
  5. Šunko v testu preložimo na naoljen pekač. Na zgornjo stran testa položimo še kitke in druge okraske ter celotno površino premažemo z razžvrkljanim rumenjakom. S paličico ali zobotrebcem v testo naredimo nekaj lukenj, nato pa pustimo, da še malo vzhaja.
  6. Medtem segrejemo pečico na 175 °C, nato pa v njej šunko pečemo približno 40 minut. 

 

Sodeluj!

Pošljite nam fotografijo svoje jedi po našem receptu!

Ste skuhali jed po našem receptu? Zanima nas, kako vam je uspela. Pošljite nam fotografijo in v zameno vam bomo podarili krpo Perutnine Ptuj.

Kliknite na spodnji gumb in v e-sporočilo le pripnite svojo fotografijo ter vpišite potrebne informacije. Veseli bomo, če nam še dopišete, kako vam je bila jed všeč.

Pošlji svojo jed