Piščančja stegna z bučkami v sojini omaki z medom

Za pridih Azije na vaši mizi potrebujete piščančja stegna s kožo, marinirana s sojo in medom ter zapečena v pečici z bučkami. In sladko-slani užitek je pripravljen.

  • Čas priprave 3 h

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip glavne jedi

Sestavine:

8 piščančjih stegen s kožo in kostmi
2 žlici svetle sojine omake
2 žlici olja
2 žlički gorčice
1 žlica medu
2 stroka česna
1 žlica svežega peteršilja
40 dag bučk
sol
mleti poper
maščoba za pekač

Česen olupimo in sesekljamo, peteršilj drobno sesekljamo. Bučke operemo in narežemo na drobne kocke.

V posodi zmešamo sojino omako, olje, gorčico, med, česen, peteršilj, sol in poper. Omaki lahko dodamo malo vode, da ne bo tako gosta (ni pa nujno). Piščančjim stegnom ne odstranimo kože, ker se lepo zapeče in je prijetno hrustljava. Stegna za 2 uri namočimo v marinado. Nato jih zložimo v primerno velik pekač ali ognjevarno posodo, premazano z maščobo. Ostanek marinade prelijemo po stegnih, zloženih v pekaču. Koščke bučke razporedimo ob stegnih.

Pekač postavimo v segreto pečico na 180 °C za približno 30 minut. Stegna lahko med pečenjem polivamo s sokom, ki nastaja med peko, da je meso sočnejše. Pečena stegna naložimo na krožnike, oblijemo s sladko-slano omako z bučkami in ponudimo s poljubno prilogo.

Piščančja stegna

Kje kupiti

Piščančja stegna z bučkami v sojini omaki z medom

Sestavine: - 8 piščančjih stegen s kožo in kostmi, - 2 žlici svetle sojine omake, - 2 žlici olja, - 2 žlički gorčice, - 1 žlica medu, - 2 stroka česna, - 1 žlica svežega peteršilja, - 40 dag bučk, - sol, - mleti poper, - maščoba za pekač