Stalna kakovost

»Stalno kakovost v prvi vrsti zagotavljajo naši zaposleni«

 

Stalna kakovost izdelkov je naše ključno vodilo delovanja. Kako vsak dan skrbimo za to, smo vprašali tehnologe, skrbnike naših izdelkov.

 

02 FB PP oktober 20207

Simona Habjanič: »Moji favoriti so vsi izdelki Perutnine Ptuj – vse imam rada: od najkakovostnejših klobas iz kosov mesa, kot sta Piščančje prsi v ovitku in Poli hammy, do ,naše‘ Poli, najboljše med paštetami Piščančje jetrne paštete v ovitku, Piščančje hrenovke, da ne omenjam mesnih pripravkov in pripravljenih jedi, s katerimi si pogosto poenostavim pripravo kosila.«

Da zagotovimo kontinuirano kakovost izdelkov vsak dan delamo po sistemu Kakovost – Varnost – Sledljivost, v katerega smo implementirali različne politike kakovosti in odnosa do okolja. »Stalno kakovost v prvi vrsti zagotavljajo naši zaposleni v proizvodnji z odgovornostjo, z vsakodnevnim upoštevanjem navodil in dobre higienske prakse ter s pripadnostjo našim izdelkom že vrsto let od njihovega razvoja,« povedala Simona Habjanič. »Prizadevno delo vseh zaposlenih v verigi, od krme do transporta, skladno z navodili, smernicami in standardi je nujno« je dodala Polonca Krajnc, Robert Travnikar pa je še izpostavil, da je ključnega pomena nadzor vseh korakov procesa do končnega izdelka. Ana Cvetko je poudarila, da je pri ohranjanju kontinuirane kakovosti izdelkov ključno zavedanje odgovornosti dela vsakega posameznika na vseh stopnjah proizvodnega procesa. »Zavedamo se, da je zagotavljanje stalne kakovosti izdelkov zelo pomembno, saj smo ne nazadnje vsi tudi potrošniki, ki radi kupujemo kakovostne izdelke,« je pogovor o ohranjanju kontinuirane kakovosti izdelkov zaključila Simona.

 

In kateremu izdelku bi vi podeli nagrado za najboljšo kakovost?

Za konec smo naše sodelavce tehnologe vprašali kateremu izdelku Perutnine Ptuj bi dodelili nagrado za najbolj kakovosten izdelek. Njihovi odgovori sledijo v nadaljevanju.

 

 02 FB PP oktober 20204

Sabina Vrecl, vodja razvojnih projektov: »Odlična kakovost je zame tista lastnost izdelka, ki v primerjavi z drugimi produkti iste kategorije predstavlja boljše značilnosti, med katere vključujemo tako sestavo kot senzorične, prehranske in fizikalno-kemične parametre. Odlična kakovost izdelka je posledično eden najboljših načinov za pridobitev konkurenčne prednosti in uspešnosti na trgu. Če moram izpostaviti samo en izdelek, je to Panirani piščančji mini file. Ta vsebuje kakovostno piščančje meso slovenskega porekla, poleg tega je narejen po kakovostnem tehnološkem postopku, ki izdelek približa sodobnemu potrošniku tako, da omogoča hitro pripravo in hkrati zagotavlja odličen okus, sočnost in hrustljavost.«

 02 FB PP oktober 20202

Ana Cvetko, tehnologinja: »Odlična kakovost zame pomeni izdelek, ki je zdrav, okusen, varen, lahek za pripravo ter pakiran v čim bolj okolju prijazno embalažo. Nagrado za najbolj kakovosten izdelek pa bi podelila Poli Hammy.«

 02 FB PP oktober 20208

Robert Travnikar, tehnolog: »Zame je to izdelek, ki v kakovosti presega vsa pričakovanja. Nagrado za najbolj kakovosten izdelek pa bi podelil Pečenim piščančjim krilcem.«

 02 FB PP oktober 2020

Nataša Čeranič, tehnologinja: »Če je izdelek kakovosten, vedno zadovolji vse lastnosti izdelka, ki jih kupec pričakuje. Zame zmagajo vsi izdelki s poprom.«

 02 FB PP oktober 20210

Polonca Krajnc, tehnologinja: »Izdelek je odlične kakovosti, kadar izpolnjuje na eni strani vse zahteve specifikacije in standardov ter na drugi strani želje in pričakovanja kupcev. Izdelan je iz preverjeno najbolj kakovostnih surovin in materialov ter pod stalnim nadzorom, od začetka do konca proizvodnje, vključno s transportom. Nagrado bi podelila Pečenim piščančjim krilcem.«