Življenje je lepo

Kdo od PP belih halj je dovolj pogumen, da stopi na surf in pokaže zobe svoji preobremenjenosti? Za ta namen ne izbere najbližje možnosti ampak romantično Francijo. Naša Ana Cvetko, ki rada skrije svoje korenine na svetovnih odrih in raje celovito izpostavi svoja znanja iz področja zdrave prehrane. Cenimo, da je s svojim primerom razkrila, da je izbor kvalitetne hrane temelj, ne pa dovolj, da bi si zagotovili odlično počutje v polni kondiciji.

"Dolgo je bil moj šivalni stroj samo okras za nabiranje prahu, a v zadnjih tednih sem se razveselila z novimi izdelki. Letos sem po 8 letih ponovno surfala na deski v oceanu. Občutek, ko me je zalivala mrzla, slana voda je bil nepozaben in osvobajajoč. Sproščujoče je bilo gledati sončni zahod, dihati morski zrak, čutiti veter v laseh in mivko med prsti. Najraje od vseh prostočasnih aktivnosti pa igram odbojko in z mojimi sodelavci je to še toliko bolj zabavno. Veselim se vsakega našega srečanja. Od kar si vzamem čas zase in bolje poskrbim za svoje dobro počutje, sta tudi moji hčerkici bolj zadovoljni in umirjeni. Življenje je lepo. Posebej, če kdaj ugasneš svoja velika pričakovanja in zahteve :-)" Ana Cvetko #Ustavise

»Sem mama dveh otrok (3,5 in 5,5 let), sem žena in sem perfekcionistka. Za punci skrbim čez teden sama, mož dela v tujini. Predvsem do sebe imam zelo velike zahteve in pričakovanja, stvari ne maram delat napol ali jih pustiti nedokončane. Neprestano sem bila v stresu, v moji glavi je bilo tisoč stvari, ki jih moram nujno postoriti, neprestano sem hitela, prehitevala sem sama sebe in vse je moralo biti narejeno perfektno, drugače nisem bila zadovoljna in sem bila zaradi tega še v večjem stresu. Šele pred kratkim časom sem spoznala, da moram nekaj spremeniti, da se enkrat moram ustaviti, drugače se ne bo dobro končalo. En dan, ko sem spet hitela kot običajno, sem na bankomatu pustila precej denarja (upam samo, da je tisti, ki je vzel denar, kupil kaj lepega za svojo družino). Začela sem se spraševati kam vse skupaj vodi in kaj se mi bo zgodilo naslednjič. Začela sem razmišljati o tem kdo sem, ko nisem mama in žena in ko nisem v službi. Kaj naredim zase? Odgovor je bil bolj malo, ker mi zmanjka časa, ker me drugi rabijo bolj. To, da si vzamem čas zase, je zame nekaj novega in se šele počasi navajam."