REJCI

Perutninarstvo Kegl

Perutninarstvo Kegl

NAŠA ZVEZDA 

Ob reki Muri v Podgorju pri Apačah stoji čudovita Kmetija Kegl. Naše skupno sodelovanje beleži 50 uspešnih let. Darka Kegl poznate z naših plakatov, embalaž, reklam. Je naša zvezda, ki označujejo najvišjo kakovost. Je odličen sodelavec, s katerim lažje dosegamo najvišje standarde. Zmeraj srčno nastopi kot pionir v vrsti inovativnih pristopov. Je prvi, kjer smo uvedli vrhunsko novost - piščancem prijazno rejo. 

Ivan in Anica Kolar

Ivan in Anica Kolar

Naše skupno sodelovanje poteka že več kot 37 let. Ivan in Anica sta se v celoti odločila posvetiti delu na kmetiji, saj je dela veliko, še posebej če želiš delati kvalitetno in skrbno. Njune tri hčere so se odločile za življenje v mestu, a se z veseljem spominjajo življenja na kmetiji, ter se zelo rade vračajo domov. "Razlike pri novem načinu reje so res velike. Piščanci so živahni, lepše priraščajo. Več gibanja se kaže v drugačni konstituciji in drugačni teksturi mesa. To je takšno, kot smo ga poznali včasih pri domačih kokoših, ki so se pasle po dvorišču," pravi Anica Kolar. "Piščanci so tudi veliko bolj zdravi. Poglejte njihove noge, kako so zdrave, močne, kako igrive in poskočne so te živali. To kaže, da se dobro počutijo," dodaja njen mož Ivan.

Janko Šega

Janko Šega

Na obronkih zelenega Pohorja stoji kmetija, ki jo vodi Janko Šega z družino. Ob čredi molzne živine in hlevu, polnem perutnine, Šegovim dela zlepa na zmanjka. Kljub natrpanemu delavniku, v katerem ni veliko časa za počitek, pa gospodar budno spremlja smernice na področju reje perutnine. Uvedba novega načina reje, ki v ospredje postavlja dobrobit živali, se mu zdi prava usmeritev. "Mislim, da bodo taki hlevi v prihodnosti postali standardi. Živalim so zagotovljeni sonce, svež zrak, gibanje, kakovostno nastilje, notranji elementi pa poskrbijo še za dodatno obogatitev njihovega življenjskega okolja. Ta višja kakovost se pozna celostno, tudi na končnih izdelkih, in mislim, da jo potrošniki že prepoznajo. Prav zato smo se piščancem prijazni reji zavezali dolgoročno," pojasnjuje Janko Šega.

Slodnjak Marjan

Slodnjak Marjan

Že več kot 35 let v prekrasni Brezovici ob Polenšaku družina Slodnjak posveča svoje življenje perutninarstvu. Hitro so spoznali prednosti piščancem prijazne reje in se odločili za posodobitev, ki jim je prinesla še več elana za delo. Kmetija visoke standarde reje dosega tudi pri govedoreji, kar odraža njihov trud po doseganju vzreje visoko kakovostnega mesa.