Terina iz piščančjih jetrc

Terina je svoje ime dobila po lončeni posodi, v kateri jo pripravljamo. Ta vam dopušča, da ste pri nalaganju sestavin še posebej izvirni, da bo prerez čim lepši.

 

  • Čas priprave 90 min

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip silvestrovo

Sestavine

400 g piščančjih jetrc
100 g čebule
50 g masla
sol in mleti poper
ščep timijana
konjak
rdeče portsko vino
30 g želatine v prahu
1 dl sladke smetane
kajenski poper
limonov sok
konjak
opečen kruh in maslo (ko postrežemo)

 

Čebulo sesekljamo in jo v kozici na maslu ovenemo, nato dodamo cela jetrca in jih približno 10 minut pražimo ter začinimo s soljo, timijanom in poprom. Flambiramo s konjakom, zalijemo s kancem portskega vina in pokuhamo, da malo povre. Iz kozice vzamemo polovico lepih celih jetrc, ki jih prihranimo, drugo polovico pa zmiksamo z želatino, ki smo jo stopili v sladki smetani. Začinimo s soljo, kajenskim poprom, kančkom konjaka in malo limonovega soka. Zmešamo, preložimo v model, obložen s prosojno gospodinjsko folijo, vložimo cele kosejetrc in postavimo v hladilnik, da se jed ohladi in strdi. Ohlajeno narežemo in ponudimo z opečenim kruhom in maslom.

Terina iz piščančjih jetrc

Sestavine: - 400 g piščančjih jetrc, - 100 g čebule, - 50 g masla, - sol in mleti poper, - ščep timijana, - konjak, - rdeče portsko vino, - 30 g želatine v prahu, - 1 dl sladke smetane, - kajenski poper, - limonov sok, - opečen kruh in maslo (ko postrežemo)