Ruladice z oljkami in špinačo

Z oljkami, špinačo, panceto in izbranimi začimbami prekriti piščančji fileji, zviti v ruladice, dišijo po mediteranu. Lahko jih ponudite tudi kot hladen prigrizek.

  • Čas priprave 80 min

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip glavne jedi

Sestavine:

60 dag piščančjega fileja ali zrezkov
50 dag sveže špinače v listu
15 dag sveže rdeče paprike
2 stroka česna
10 dag črnih izkoščičenih oljk
16 rezin pancete
malo olja
sol
mleti poper

Špinačo očistimo, operemo in jo prevremo v vreli slani vodi, takoj jo odcedimo in prelijemo z veliko količino ledeno mrzle vode, da obdrži lepo zeleno barvo, in pustimo, da se ohladi. Ohlajeno dobro odcedimo. Papriko očistimo, narežemo na trakove, česen sesekljamo.

Piščančje fileje prerežemo po dolgem po sredini, jih razprostremo, prekrijemo s plastično folijo in potolčemo. Natremo jih s strtim česnom, solimo in popramo. Po zrezkih enakomerno potresemo odcejeno špinačo, dodamo oljke in papriko ter vsakega posebej trdo zvijemo v ruladice. Po 4 rezine pancete položimo drugo ob drugo tako, da se robovi prekrivajo, in na njih položimo piščančje ruladice. Ovijemo jih s panceto, položimo v ognjevarno posodo, dodamo 2 žlički olja in v pečici, ogreti na 180 °C, pečemo 25 minut.

Pečene ruladice poljubno narežemo, naložimo na tople krožnike in ponudimo s poljubno prilogo. Če ohlajene ruladice uporabimo kot hladen prigrizek, jih narežemo na tanke rezinice.

Piščančji file - zrezki, trakci, mini file

Kje kupiti

Ruladice z oljkami in špinačo

Sestavine: - 60 dag piščančjega fileja ali zrezkov, - 50 dag sveže špinače v listu, - 15 dag sveže rdeče paprike, - 2 stroka česna, - 10 dag črnih izkoščičenih oljk, - 16 rezin pancete, - malo olja, - sol, - mleti poper