Piščanec po domače

Gurmansko sočna jesenska jed, ki bo pogrela vas in vaš dom ter se bo gotovo hitro udomačila na vašem jedilniku.

  • Čas priprave 80 min

  • Zahtevnost kulinarični izziv

  • Tip glavne jedi

Sestavine:

1 piščanec PP Natur Premium
5 rezin slanine
piščančja jetrca
po 1 žlica peteršilja, čebule, gorčice
olje, sol, poper, timijan
1 žlica mlete dimljene rdeče paprike
česen v prahu, kumina
800 g zelenjave (korenček, gomolj zelene, čebula, paprika, paradižnik, gobe, kostanj, bučke ...)
2 vejici rožmarina
mediteranske začimbe

 

tekst: Mija Žmavc
foto: Bojan Mihalič/fotosplet.net
količina: za 4 do 5 oseb

V manjšo posodo damo jetrca, peteršilj, čebulo, gorčico, timijan, malo olja, sol in poper ter s paličnim sekljalnikom dobro sesekljamo.

V drugi posodi zmešamo rdečo papriko, česen, kumino, sol in poper (po želji kajenski). Piščanca po hrbtni strani prerežemo, mu previdno privzdignemo kožo ter ga pod kožo premažemo z maso iz jetrc. Obložimo ga z rezinami slanine (v vsako bedro po eno rezino, tri pa na prsi), kožo poravnamo in jo pritisnemo na podlago. Po zunanji strani ga začinimo z mešanico iz rdeče paprike.

Vso zelenjavo narežemo na za grižljaj velike kose, jih stresemo v pekač, dodamo začimbe, solimo, pokapljamo z oljem in premešamo. Na zelenjavo položimo piščanca, ga pokapljamo z oljem in pečemo v pečici približno 60 minut (odvisno od teže) pri 200 °C. Vmes ga nekajkrat polijemo s sokom, ki nastane med peko.

Zraven ponudimo solato iz rdečega zelja, ohrovta, grozdja in jabolka, ki jo začinimo po svojem okusu in posujemo s črnim sezamom.

Iz preostale drobovine pa skuhamo juhico in jo še vročo popijemo po obroku.

Natur Premium piščanec z dodano drobovino

Kje kupiti

Piščanec po domače/h1> Sestavine: - 1 piščanec PP Natur Premium, - 5 rezin slanine, - piščančja jetrca, - po 1 žlica peteršilja, čebule, gorčice, - olje, sol, poper, timijan, - 1 žlica mlete dimljene rdeče paprike, - česen v prahu, kumina, - 800 g zelenjave (korenček, gomolj zelene, čebula, paprika, paradižnik, gobe, kostanj, bučke ...), - 2 vejici rožmarina, - mediteranske začimbe