Piščančji pica zavitek

Ko bi nekaj več kot le pico, ponudite piščančji pica zavitek. Ker je nadvse okusen, privlačen, diši po pici in je malce drugačen.

  • Čas priprave 90 min

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip tople predjedi

Sestavine testo:

40 dag bele moke za vlečeno testo
3 žlice olja
1 žlica kisa
mlačna voda po potrebi
sol

Nadev:

1 piščančje prsi v ovitku
2 sveži zeleni papriki
1 večja čebula
2 stroka česna
12 dag šampinjonov iz slanice
15 dag naribanega sira (edamec, mocarela …)
1 pločevinka pelatov (približno 27 dag) ali 20 dag paradižnikovega kečapa
1 žlička origana
sol
mleti poper
1 jajce za premaz

Iz navedenih sestavin za testo zmešamo nekoliko redkejše vlečeno testo. Mešamo tako dolgo, da se testo loči od posode in se ne lepi na roke. Oblikujemo hlebček, ga premažemo z oljem in pokritega s posodo pustimo počivati 30 minut na sobni temperaturi.

Piščančje prsi narežemo na tanke trakove, čebulo olupimo in narežemo na lističe, očiščeno papriko narežemo na tanke lističe, olupljen česen sesekljamo, pelate iz pločevinke s tekočino drobno sesekljamo.

Testo na pomokanem prtu tanko razvlečemo v pravokotno obliko, debelejše robove odstranimo, testo do ¾ tanko namažemo s paradižnikovimi pelati ali kečapom, potresemo z rezanci piščančjega mesa, dodamo narezano papriko in čebulo, potresemo s sesekljanim česnom, narezanimi gobicami in naribanim sirom. Začinimo z origanom, solimo, popramo in pokapamo s preostankom pelatov. S prtom zavitek lepo zavijemo, ga damo v naoljen pekač in po vrhu namažemo s stepenim jajcem.

Pečemo pri temperaturi 185 °C 25 minut, da se zavitek zlato rumeno zapeče. Pečen zavitek narežemo na širše rezine in ponudimo še tople.

Piščančje prsi

Kje kupiti

Piščančji pica zavitek

Sestavine: - 40 dag bele moke za vlečeno testo, - 3 žlice olja, - 1 žlica kisa, - mlačna voda po potrebi, - sol, - 1 piščančje prsi v ovitku, - 2 sveži zeleni papriki, - 1 večja čebula, - 2 stroka česna, - 12 dag šampinjonov iz slanice, - 15 dag naribanega sira (edamec, mocarela …), - 1 pločevinka pelatov (približno 27 dag) ali 20 dag paradižnikovega kečapa, - 1 žlička origana, - mleti poper, - 1 jajce za premaz