Piščančji filejčki v pršutovem ovoju

Zakaj ne bi danes piščančjih filejčkov ovili v kraški pršut in ponudili s kuhano zelenjavo? Presenetite domače ali goste s pravo specialiteto.

  • Čas priprave 60 min

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip glavne jedi

Sestavine:

16 piščančjih filejčkov
4 žlice oljčnega olja
16 rezin kraškega pršuta
1 žlica suhega rožmarina
1 strok česna, 20 dag korenja
20 dag gomolja zelene
10 dag čebule, 20 dag bučk
1 žlica paradižnikove mezge
1,5 dl belega vina
1 žlička nastrgane limonove lupine
1 žlica sesekljanega peteršilja
1 žlička mlete rdeče sladke
paprike
sol
mleti poper
olje za peko

Česen in čebulo olupimo in sesekljamo. Zeleno, korenje in bučke očistimo, olupimo in narežemo na rezance. Paradižnikovo mezgo dobro zmešamo z vinom.

Filejčke v ponvi na segretem oljčnem olju opečemo z vseh strani, nato jih poberemo iz ponve in ohladimo. Natremo jih z rožmarinom in vsakega posebej zavijemo v rezino pršuta. V ponvi na isti maščobi prepražimo čebulo le toliko, da postekleni, dodamo česen in zelenjavo ter na hitro prepražimo. Zalijemo z mešanico vina in mezge, potresemo z mleto papriko, solimo in popramo. Filejčke položimo na zelenjavo in pokrite dušimo okoli 10 minut.

Kuhano zelenjavo porazdelimo na krožnike, jo potresemo z nastrgano limonovo lupino, obložimo s filejčki, potresemo s sesekljanim peteršiljem in ponudimo s poljubno prilogo.

Piščančji file - zrezki, trakci, mini file

Kje kupiti

Piščančji filejčki v pršutovem ovoju

Sestavine: - 16 piščančjih filejčkov, - 4 žlice oljčnega olja, - 16 rezin kraškega pršuta, - 1 žlica suhega rožmarina, - 1 strok česna, 20 dag korenja, - 20 dag gomolja zelene, - 10 dag čebule, 20 dag bučk, - 1 žlica paradižnikove mezge, - 1,5 dl belega vina, - 1 žlička nastrgane limonove lupine, - 1 žlica sesekljanega peteršilja, - 1 žlička mlete rdeče sladke, - paprike, - sol, - mleti poper, - olje za peko