Pečeni piščančji zvitek

V zvitke zavite piščančje prsi, obložene z maso iz smetane in orehov ter pečene v pečici, ponudimo z ajdovo kašo z jurčki.

  • Čas priprave 60 min

  • Zahtevnost kulinarični izziv

  • Tip za božič

Sestavine

600 g piščančjih prsi brez kosti in kože
1 jajce
½ dl sladke smetane
40 g korenja
20 g pora (zeleni del)
40 g kuhane šunke
40 g orehovih jedrc
naribana lupinica 1 limone
sol in mleti poper
100 g dimljene slanine, narezane na tanke rezine

Piščančje prsi sploščimo, potolčemo, obrežemo,da dobimo obliko pravokotnikov, in solimo. Obrezke mesa zmeljemo skupaj z jajcem in sladko smetano, dodamo na majhne kocke narezano korenje, por, šunko in sesekljane orehe. Začinimo s soljo, poprom in limonovo lupino ter maso dobro premešamo. Maso nadevamo na rob vsakega pravokotnika mesa in zavijemo v zvitke. Na alufolijo naložimo tanko narezano dimljeno slanino.Nanjo položimo piščančje zvitke in jih zavijemo v slanino, pri tem si pomagamo s folijo. Zdaj zvitke tesno zavijemo še v alufolijo. Tako pripravljene zvitke pečemo v pečici pri 190 °C 20 minut. Pečenim zvitkom odstranimo folijo, sok, ki je nastal med pečenjem, pa prihranimo. Piščančje zvitke narežemo na primerno velike kolute, prelijemo s prihranjenim sokom od pečenja in ponudimo z ajdovo kašo z jurčki.

Pečeni piščančji zvitek

Sestavine: - 600 g piščančjih prsi brez kosti in kože, - 1 jajce, - ½ dl sladke smetane, - 40 g korenja, - 20 g pora (zeleni del), - 40 g kuhane šunke, - 40 g orehovih jedrc, - naribana lupinica 1 limone, - sol in mleti poper, - 100 g dimljene slanine, narezane na tanke rezine