Nadevana piščančja bedra v mrežici

Jed, ki bo navdušila vsakega gosta. Ker ni le okusna, ampak tudfi prijetna za oko. Presenetite domače in goste s pravo malo piščančjo mojstrovino.

  • Čas priprave 60 min

  • Zahtevnost kulinarični izziv

  • Tip hladne predjedi

Sestavine:

2 piščančji bedri s kožo
8 listov čemaža (lahko tudi blanširana blitva ali špinača)
sveži majaron
olje
sol
poper
svinjska mrežica

Nadev:

15 dag zmletega piščančjega fileja
1 jajce
sladka smetana ali belo vino po potrebi
limonova lupinica
sol

Iz zgornjega dela bedra odstranimo kost; meso začinimo s soljo in poprom. Piščančji file v multipraktiku zmešamo z jajcem in po potrebi dodamo malo smetane ali belega vina. Zmes začinimo s soljo in limonovo lupinico. Tisti, ki pazijo na kalorije, lahko z mesa odstranijo kožo.

Svinjsko mrežico damo pred uporabo za nekaj časa v hladno vodo. Nato jo razprostremo na delovno površino, ustrezno prirežemo in potresemo z majaronom. Bedro položimo na mrežico s kožno stranjo navzdol in meso obložimo z nadevom (polovico nadeva prihranimo). Liste čemaža hitro oplaknemo s hladno vodo, položimo na nadev in premažemo s preostalim nadevom. Meso preganemo čez nadev tako, da dobimo prvotno obliko bedra. Nadevano bedro trdno ovijemo s svinjsko mrežico.

V ponvi segrejemo malo olja in bedra na obeh straneh hitro popečemo. Do konca jih pečemo v pečici pri 180 °C približno petindvajset minut. Bedra so pečena, ko lahko iglo zlahka zabodemo v meso, ob tem pa se na površini pojavi kapljica bistrega mesnega soka.

Piščančja bedra

Kje kupiti

Piščančji file - zrezki, trakci, mini file

Kje kupiti

Nadevana piščančja bedra v mrežici

Sestavine: - 2 piščančji bedri s kožo, - 8 listov čemaža (lahko tudi blanširana blitva ali špinača), - sveži majaron, - olje, - sol, - poper, - svinjska mrežica, - 15 dag zmletega piščančjega fileja, - 1 jajce, - sladka smetana ali belo vino po potrebi, - limonova lupinica