Mediteranski puranji ražnjiči

Video
  • Čas priprave 25 (+120) min

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip glavne jedi

Sestavine:

500 g puranjega stegna (kocke)
2 žlici limonovega soka
2 žlički suhega zrnastega česna
1 žlička suhega origana 
½ žličke soli 
½ žličke sveže zmletega popra
2 žlici oljčnega olja

 

1. Puranje kocke po potrebi obrežemo, da dobimo čim bolj pravilne kocke. V skledi za marinado zmešamo limonov sok, zrnasti česen, suhi origano, soli in poper. Dodamo olje in dobro stepemo z metlico. Dodamo puranje kocke in zmešamo, da so kocke dobro prekrite z marinado, pokrijemo in postavimo v hladilnik za 2 uri, da se meso marinira. 

2. Meso vzamemo iz sklede, marinado zavržemo. Puranje kocke nanizamo na 4 nabodala. Močno razgrejemo žar (ali ponev za žar) in nabodala pečemo 8 minut oziroma dokler ni meso skoz in skoz pečeno, medtem jih obračamo. Postrežemo jih s poljubno solato.

Količina: za 3 osebe
Čas priprave: 25 minut + mariniranje

Puranji zrezki stegna

Kje kupiti