PPR reja

Prvi v Sloveniji smo uvedli certificiran način reje »piščancem prijazna reja«, kjer se naslanjamo na tradicijo reje, kot je potekala na kmečkih dvoriščih, a s skrbno nadzorovanimi koraki na poti od njive do vilice. Dodana vrednost mesa iz linije Natur Premium se odraža v strukturi mesa, hkrati pa verjamemo, da je način reje korak naprej v smeri sodobnih dognanj o dobrobiti živali in trajnostnega razvoja.

video

Preberi več

Perutninarstvo Kegl

Perutninarstvo Kegl

NAŠA ZVEZDA 

Ob reki Muri v Podgorju pri Apačah stoji čudovita Kmetija Kegl. Naše skupno sodelovanje beleži 50 uspešnih let. Darka Kegl poznate z naših plakatov, embalaž, reklam. Je naša zvezda, ki označujejo najvišjo kakovost. Je odličen sodelavec, s katerim lažje dosegamo najvišje standarde. Zmeraj srčno nastopi kot pionir v vrsti inovativnih pristopov. Je prvi, kjer smo uvedli vrhunsko novost - piščancem prijazno rejo. 

Ivan in Anica Kolar

Ivan in Anica Kolar

Naše skupno sodelovanje poteka že več kot 37 let. Ivan in Anica sta se v celoti odločila posvetiti delu na kmetiji, saj je dela veliko, še posebej če želiš delati kvalitetno in skrbno. Njune tri hčere so se odločile za življenje v mestu, a se z veseljem spominjajo življenja na kmetiji, ter se zelo rade vračajo domov. "Razlike pri novem načinu reje so res velike. Piščanci so živahni, lepše priraščajo. Več gibanja se kaže v drugačni konstituciji in drugačni teksturi mesa. To je takšno, kot smo ga poznali včasih pri domačih kokoših, ki so se pasle po dvorišču," pravi Anica Kolar. "Piščanci so tudi veliko bolj zdravi. Poglejte njihove noge, kako so zdrave, močne, kako igrive in poskočne so te živali. To kaže, da se dobro počutijo," dodaja njen mož Ivan.

Janko Šega

Janko Šega

Na obronkih zelenega Pohorja stoji kmetija, ki jo vodi Janko Šega z družino. Ob čredi molzne živine in hlevu, polnem perutnine, Šegovim dela zlepa na zmanjka. Kljub natrpanemu delavniku, v katerem ni veliko časa za počitek, pa gospodar budno spremlja smernice na področju reje perutnine. Uvedba novega načina reje, ki v ospredje postavlja dobrobit živali, se mu zdi prava usmeritev. "Mislim, da bodo taki hlevi v prihodnosti postali standardi. Živalim so zagotovljeni sonce, svež zrak, gibanje, kakovostno nastilje, notranji elementi pa poskrbijo še za dodatno obogatitev njihovega življenjskega okolja. Ta višja kakovost se pozna celostno, tudi na končnih izdelkih, in mislim, da jo potrošniki že prepoznajo. Prav zato smo se piščancem prijazni reji zavezali dolgoročno," pojasnjuje Janko Šega.

Slodnjak Marjan

Slodnjak Marjan

Že več kot 35 let v prekrasni Brezovici ob Polenšaku družina Slodnjak posveča svoje življenje perutninarstvu. Hitro so spoznali prednosti piščancem prijazne reje in se odločili za posodobitev, ki jim je prinesla še več elana za delo. Kmetija visoke standarde reje dosega tudi pri govedoreji, kar odraža njihov trud po doseganju vzreje visoko kakovostnega mesa.

Med domačimi živalmi so v življenju starosvetne slovenske vasi imeli petelin, kokoš in piščanci nadvse pomembno mesto. Bili so prisotni v številnih  šegah, ki so uravnavale tok življenja, ki se dolga stoletja ni spreminjalo. Z več kot stoletnim spoštovanjem tradicije in sožitja z naravo, ki se prepletata v poslanstvu Perutnine Ptuj, slednja v sodelovanju s poznano zbirateljico slovenskega ljudskega izročila Dušico Kunaver na sodoben način širi bogastvo naše ljudske dediščine mlajšim generacijam (od pripovedk, pesmi, rekov in legend, do šeg letnega kroga in življenjskega kroga), da ne bi utonilo v pozabo. 

Preberi več

#Spoštujemo tradicijo in jo delimo v sodelovanju z Anjo Vogrič

Preberi več

Jajce je prastari simbol življenja, rodovitnosti in plodnosti. Iz jajca se razvije novo, mlado življenje, prav tako kot iz zemlje, v pomladnem času, klije nova, mlada rast.

Preberi več

#Spoštujemo tradicijo in jo delimo v sodelovanju z Anjo Oman Mamina Maza

Preberi več

"Potrebno je odpirati oči, razlagati razlike, odganjati brezbrižnost pri izbiri hrane"

Preberi več