Šolar na smuči

Družbeno odgovorna akcija Šolar na smuči, katere ponudnik in nosilec je RTC Krvavec. Vseslovenska akcija smučarskega ozaveščanja šolskih otrok je potekala od 21. do 26 januarja 2018 v smučarskih centrih Krvavec, Rogla, Mariborsko Pohorje, Vogel, Cerkno in Kranjska Gora. 

 

 

Šolar na smuči

Prihod Jureta Koširja je po 12. uri običajno napovedal lačne otroke, ki so z veseljem sedli okrog svojih smučarskih učiteljev in pojedli PoliDog ali celo dva. Veliko več otrok se je pri sestavi PoliDoga odločalo za več zelenjavnih prilog, kar ni običajna praksa. 

Namen je na šest slovenskih smučišč brezplačno privabiti in smučarsko ozavestiti 3000 četrtošolcev in petošolcev iz vse Slovenije.

Zlati pokrovitelj projekta je bila Perutnina Ptuj z blagovno znamko Poli. Ljubezen do športa, optimizem in veselje do življenja so vrednote, ki jih pooseblja blagovna znamka POLI s svojo prepoznavno osebnostjo. Poli je izvirna, mladostna, duhovita, zdrava – POLI je posebna in takšna je že več kot 40 let. Smučarski izlet bo času akcije Perutnina Ptuj organizirala tudi za otroke zaposlenih in na vseh šest smučiščih priredila zabaven spremljevalni program in promocijo priljubljenih Poli Dog-ov.

Projekt je kot družbeno koristen prepoznal tudi predsednik RS Borut Pahor in ga podprl kot častni pokrovitelj. Ambasador projekta je nekdanji vrhunski alpski smučar Jure Košir, ki otroke na snegu vzpodbuja in pomaga pri učenju. Projekt podpira tudi Ministrstvo za izobraževanje, šolstvo in šport ter številni drugi pokrovitelji.

 solar na smuci kranjska

S Poli ekipo smo vseh 6 dni projekta »Šolar na smuči« sledili Juretu Koširju in njegovi fantastični ekipi smučarskih učiteljev. Projekt se je pričel 21. januarja na VIP otvoritvi na Krvavcu, naslednji sončni dan je sledila Kranjska Gora, pa Cerkno in nato Vogel, Areh in ledena Rogla. Vsak dan smo se srečali z novo skupino otrok, med katerimi je bila večina takšnih, ki so prvič stopili na smuči. Ponosni smo na našo Poli popestritev projekta, saj smo na vsaki lokaciji sredi smučišča, ob smučarskem centru, postavili vidno in razkošno PoliDog postajo. Najlažje delo pri postavitvi smo imeli v Kranjski Gori, največ izzivov na Voglu in Krvavcu, kjer je bilo treba opremo nalagati v gondole, dvigala in nositi po snegu. Bilo je vredno truda, saj je rumena Poli barva na smučišča priklicala še več sončne energije in združila pripravo malice z navijanjem in spodbudo otrokom. Otroci so se nam zelo radi pohvalili s svojim smučarskim dnem in se postavili pred fotografski objektiv. Tekom tedna smo tudi potrdili najljubši recept za PoliDog za Jureta Koširja: štručka, Poli hrenovka, pesto namaz iz bazilike, rukola, mozarela, malo koruze in senf.

solar
Dnevno smo smučarske vtise objavili na Facebook strani Nori na Poli, kjer nas spremlja več 150.000 uporabnikov, ter podelili objave drugih sodelujočih pri projektu. Projekt je bil zelo dobro medijsko pokrit. Dnevna poročanja v TV dnevnikih in dnevnih časopisih, kar smo člani Poli ekipe zvedeli šele naslednje dni, samo smo na smučišča potovali zgodaj zjutraj in se vračali pozno večer. Bila je odlična Poli akcija na snegu, kjer lahko zatrdimo, da nas je Jure Košir z ekipo vsak dan obiskal in pohvalil lepo pripravljeno Poli mesto. Drug sponzor se je le tu in tam prikazal na kakšnem smučišču z enim majhnim pultom in tako nismo uspeli pripraviti kakšne skupne animacije za otroke. Ponosni smo, da smo bili del tako odmevnega in pomembnega projekta, ki je opolnomočil otroke iz socialno ogroženih družin. Čestitamo organizatorju!