115. rojstni dan

Perutnina Ptuj bo letos 5. oktobra dopolnila 115 let obstoja. Častitljivo obletnico bomo obeležili z izdajo nove kuharske knjige, za katero smo recepte v največji meri prispevali zaposleni iz vseh podjetij v regiji.

celi pecen piscanec

Odlična hrana nas združuje že 115 let. Gradimo na tradiciji in pogumno ustvarjamo nove okuse prihodnosti.

Perutnino Ptuj so skozi dvanajst desetletij gradili, razvijali in širili zaposleni. Zato smo želeli tudi obletnico obeležiti z vključitvijo vseh danes zaposlenih. Pod sloganom "Odlična hrana nas združuje že 115 let. Gradimo na tradiciji in pogumno ustvarjamo nove okuse prihodnosti." smo v avgustu povabili zaposlene, da do konca meseca prispevajo svoje najljubše tradicionalne recepte za jedi s perutnino, ki jim jih je pripravljala babica, recepte, ki se prenašajo iz roda v rod in so jih skozi leta tudi posodobili z novimi začimbami, sestavinami ali načinom priprave.

Vabilu se je odzvalo 42 sodelavcev iz vseh 7 držav, kjer imamo svoja podjetja. prejeli smo kar 55 receptov.

Obletnica je bila priložnost, da se z zbiranjem receptov zaposleni med seboj navkljub družbenemu distanciranju še bolj povežemo. Spodbudili smo korporativne vrednote, sodelovanje in ustvarjalnost ter prejeli številne kakovostne recepte. Nekateri so ustvarjali nove recepte, nekateri pripravili odlične fotografske zgodbe za pripravo izbrane jedi. Vsem skupaj iskrena hvala za trud in sodelovanje!

Med prejetimi recepti bomo s strokovno revijo Dober tek naredili dokončen izbor za objavo v kuharski knjigi, ki jo bomo konec leta kot novoletno darilo podarili poslovnim partnerjem. Vse sodelavce, ki so prispevali recepte, pa bomo, kot obljubljeno, tudi nagradili.