Novice

Odpoklic izdelka

Preberi več

Vloge sprejemamo celo leto:

Perutnina Ptuj d.d., Potrčeva cesta 10, 2250 Ptuj,

po elektronski pošti zaposlovanje@perutnina.eu

ali osebno v kadrovski službi.

Za vse informacije lahko pokličete na 02 749 0 162 ali 02 749 0 233.

Preberi več

Ptuj, 12. november 2018 – Skladno z najavo namere Skupine MHP o strateškemu vstopu v lastništvo Skupine Perutnina Ptuj se je vodstvo potencialnega novega lastnika skupaj z upravo Perutnine Ptuj srečalo z rejci ptujskega perutninarskega podjetja. Perutnina Ptuj je predstavila svoja pričakovanja do potencialnega novega lastnika. Vodstvo MHP pa je predstavilo vizijo in načrte za nadaljnji razvoj Perutnine Ptuj, med drugim tudi v luči širitve in vlaganj v bazo rejcev v okviru obstoječega poslovnega modela. Po srečanju so obiskali rejca Milana Rodoška, ki se ukvarja s certificirano t. i. piščancem prijazno rejo.

Preberi več

Ob Poli smo zrastle že številne generacije. Njena izredna kakovost priča o tem, da je po 44 letih še vedno trdno z nami. In da si upa iti še dlje. Zato nam sedaj s ponosom predstavlja najboljšo piščančjo šunko Poli hammy.

V kampanji za nov izdelek ikonične blagovne znamke Poli iz Perutnine Ptuj sodelujejo znani obrazi s sveta športa in zabave - košarkarski zvezdnik Luka Dončić ter igralca Tadej Toš in Enis Bešlagić. Poli z novim izdelkom Poli hammy vstopa v novo kategorijo šunk in šunkaric, na prodajnih policah ga najdete od konca meseca oktobra.

Preberi več

Kako najti odličnega Poli ambasadorja, ki odraža vrhunskost? Najti torej najboljšega, noro nad vsemi! TOP! Zvezdo.
Biti mora kot POLI. Izviren, mladosten, duhovit in ambiciozen. Priljubljen in prepoznaven. Najvišje kakovosti. Poli je uspelo. Zvezde je povezala s košarkarskim virtuozom Lukom Donćičem!! S sodelovanjem Poli tudi napoveduje prodor na ameriški trg. In razvoj novih izdelkov. Če je Poli do zdaj bila zlati TOP, v eri z Donćičem pričenja svetovno zvezdništvo. Še bo boljša, čeprav si je to v tem trenutku težko zamisliti!

Preberi več

Skupno smo v kategoriji mesni izdelki prejeli 25 zlatih in 4 srebrna priznanja ter posebno priznanje za varovalne mesnine za izdelke z zmanjšano vsebnostjo maščob.

Naziv šampion kakovosti je v kategoriji mesni izdelki prejel izdelek Pepe party mix – hrenovke z zmanjšano vsebnostjo soli.

Najbolj prepoznavana blagovna znamka Poli potrjuje najvišja priznanja, vsi ocenjeni izdelki iz Poli asortimana so prejeli zlata priznanja, skupno kar 7.

Preberi več

S partnerstvom v akciji Ustavi se! spodbujamo med zaposlenimi, da razmislimo o pomenu ravnotežja med delom in prostim časom, da si odmerimo trenutke zase in za svoje bližnje.

Preberi več

Zanimiv intervju, ki govori o pomenu kupovanja lokalno pridelane in predelane hrane. Strokovnjakinja, ki odgovarja na vprašanja je Brigita Vindiš Zelenko, direktorica PC Živa proizvodnja in PC Krmila v Perutnini Ptuj. Ozavešča o vpetosti podjetja v lokalno družbeno-gospodarsko sfero. Predvsem kakšen pomen ima dejstvo, da celotna veriga (od pridelave do predelave) poteka v lokalnem okolju.

Preberi več

Kjer trte rastejo… ni ga boljšga žura ko pohana kura in špricer al pa dva….«
Ste postali lačni in žejni? Orleki in 6pack Čukur si privoščijo in ni bilo treba veliko, da so skupaj napisali pesem »Kjer trte rastejo«. Da si boste vse še lažje predstavljali, pa so posneli še videospot 

Premierno so ga predstavili na Festivalu Lent v Mariboru 22. junija, na otvoritveni dan festivala. 

Preberi več

Naj zadiši po žaru po celi soseščini!

Preberi več


je revija Skupine Perutnina Ptuj, v kateri skozi zgodbe spoznavate delovanje našega podjetja, naše delo, cilje in življenje zaposlenih.
Izide šestkrat na leto.

Preberi več

Poli in Tušev tek barv, petek 22. junij

Poli in Tušev tek barv, petek 22. junij

Tuš je naš odličen partner. Poli rada skače naokoli, še posebej po športnih dogodkih. Tako hitro nastane sodelovanje. Vabimo vas, da nas v petek 22. junija poiščete na ljubljanskih ulicah, v množici »norih« Slovencev. Tekmovali bomo v teku barv v vrstah Poli in se skozi cel dogodek važili v Polidog okrepčevalnici. 

Poli maraton, ki ga že 16. leto zapored organizirata Kolesarski klub Perutnina Ptuj in Perutnina Ptuj ob podpori partnerjev in več kot 500 prostovoljcev, tudi letos prvo soboto v juniju vabi na Ptuj ljubitelje rekreativnega kolesarjenja in prijetne družbe. 

Prijava.    Video.

Preberi več

Najboljši perutninski piknik po ptujsko, piknik brez brez e-jev in dodatkov

Preberi več

V soboto je Kolesarski klub Perutnina Ptuj organiziral POKAL POLI 2018

Dirke se je udeležilo približno 220 kolesarjev iz Slovenije in Hrvaške. V vseh kategorijah so bili naši fantje blizu stopničkam, najvišje pa je vendarle stopil Žan Hanžel v kategoriji dečkov A, ko je s prepričljivim šprintom zmagal. 

 

   

 

Preberi več

Ljubezen na pisanici

Z več kot stoletnim spoštovanjem tradicije in sožitja z naravo si v v okviru akcije Spoštujemo tradicijo prizadevamo širiti vedenje o bogastvu slovenske ljudske dediščine. Pri tem sodelujemo s priznano zbirateljico slovenskega ljudskega izročila Dušico Kunaver, s katero smo se na Gregorjevo v Zdravilišču Radenci pogovarjali o velikonočnih praznikih, izdelovali pirhe in pripravljali velikonočni zajtrk.

Preberi več

Serija zabavnih in izjemno uporabnih receptov, ki jih ustvarjata Perutnina Ptuj in Hiša idej, Inovativna skupina s SILVESTROM JAVORNIKOM kot glavnim akterjem, je navdušila vse gril mojstre. Odkrivamo, kdo je Silvester, in kaj v njegovem življenju pomeni gril.

Preberi več

Skrivnost jedi z žara je v izkušnjah in seveda dobrem receptu. Tak način priprave obrokov je najpreprostejši, ne zahteva veliko kuharskega znanja, zadostuje pa samo nekaj osnovnih sestavin. Vse drugo je stvar improvizacije, domišljije in volje.

Čas je za pripravo piščančjega mesa na žaru! piščančje prsi, file - 10 do 12 min / piščančja bedra brez kosti - 8 do 10 min piščančje prsi s kostmi - 30 do 35 min / piščančja bedra s kostmi - do 40 min.

Preberi več

Vemo, kaj jemo?

Raba antibiotikov občutno večja v državah, iz katerih največ uvažamo.

Hrana je tema, o kateri se radi pogovarjamo, še raje ob njej uživamo. Vedno bolj nas zanima, kako je hrana pridelana, prednost dajemo domačemu poreklu živil, kljub boljši informiranosti o prednostih slovenskega porekla, pa se to velikokrat ne udejanja v tem, kaj dajemo v nakupovalne košarice. K temu prispeva tudi dejstvo, da je danes že skoraj vse označevano kot domače, lokalno, zato moramo biti kot kupci zelo dobro seznanjeni s precej kompleksnimi informacijami o hrani, ki jih je težko celovito razumeti.

Preberi več

V Perutnini Ptuj smo ponosni na svojo tradicijo, delo in radi podpremo svoje predstavnike pri raznovrstnih nastopih. Tako je tudi na vsakoletnem kurentovanju in tradicionalni povorki. Že drugo leto zapored smo navdušili s skupino kokoš in Poli hrenovk.

Preberi več

Čuki so stalnica največjega otroškega pustnega žura v Sloveniji in ta status si vedno znova še bolj utrdijo. Bilo je odlično, noro kot smo nori na Poli. Se vidimo ponovno drugo leto!

Preberi več

S Poli ekipo smo vseh 6 dni projekta »Šolar na smuči« sledili Juretu Koširju in njegovi fantastični ekipi smučarskih učiteljev. Projekt se je pričel 21. januarja na VIP otvoritvi na Krvavcu, naslednji sončni dan je sledila Kranjska Gora, pa Cerkno in nato Vogel, Areh in ledena Rogla. Vsak dan smo se srečali z novo skupino otrok, med katerimi je bila večina takšnih, ki so prvič stopili na smuči.

Preberi več

Kaj je skupno vsem dietam in zdravemu prehranjevanju?

»Zmotno je prepričanje, da je v manj mastnih izdelkih več vode in dodatkov. To ne drži, poudarja živilska tehnologinja Ana Cvetko iz Perutnine Ptuj in dodaja »taki izdelki so lahko zelo kvalitetni in okusni in imajo visok delež beljakovin.«

Preberi več

Razbijanje mitov o zimskem pikniku na Krvavcu z Juretom Koširjem, 6Pack Čukurjem, Alfijem Nipičem in Skupino Orlek. Ko že v dopoldanskem času zadiši po piščancu po ptujsko, se zagotovo obeta perfekten dan. Prav takšen je na Miklavževo potekal na Krvavcu. 

Preberi več

V Perutnini Ptuj sledimo smernicam uravnoteženega prehranjevanja, s posluhom za potrebe vseh generacij ustvarjamo izdelke, ki so kakovostni, zdravi, varni in okusni. Zato podpiramo osveščevalni projekt Ustavi se! s sporočilom: Ustavi se!...in okusi na polno.


Vabimo k sodelovanju in rednemu spremljanju aktualne vsebine.

Preberi več

V Perutnini Ptuj mešanice začimb in aditivov nastajajo v lastni mešalnici, s čimer se lahko pohvali redkokateri prehranski obrat v Evropi, v Sloveniji pa zgolj Perutnina Ptuj. Posebno pozornost namenjamo kakovosti in popolni sledljivosti sestavin.

Preberi več

Perutninsko meso ni le okusno in enostavno za pripravo različnih jedi, temveč je tudi naravni vir vitaminov, mineralov, beljakovin in zdravih maščob.

Preberi več

Prehrambena piramida na slikovit in zelo enostaven način prikazuje osnovne informacije o skupinah živil, za lažjo sestavo uravnoteženega jedilnika.

Preberi več

Celiakija je avtoimuno obolenje tankega črevesja (poškodba črevesja zaradi glutena) in je v zadnjem času ena pogostejših bolezni prebavnega trakta tako pri otrocih kot pri odraslih.

Preberi več

Perutninsko meso lahko pripravite na najrazličnejše načine, lahko ga pečete, cvrete, dušite ali kuhate, pri tem pa bodite pozorni, da ne pretiravate s temperaturo.

Preberi več

Čeprav velja perutninsko meso za zelo nezahtevno in lahko za pripravo, ni čisto vseeno, kako ga pripravite, če želite da bo vaš obrok tudi varen.

Preberi več

Surovo ali pripravljeno perutninsko meso in jedi lahko shranjujete v hladilniku ali zamrzovalniku, pri tem pa morate upoštevati nekaj pomembnih nasvetov.

Preberi več

OBVESTILO