Edino puranje meso s slovenskim poreklom in certifikatom Izbrana kakovost Slovenije

Perutnina Ptuj je edini proizvajalec puranjega mesa s slovenskim poreklom. Tudi v tem segmentu prav vsi koraki na poti od njive do vilice potekajo na domačih tleh in v sodelovanju s 36 rejci. Farme so razpršene v naravnem okolju Primorske, Gorenjske, Dolenjske in Štajerske.

Vsi rejci, kot tudi Perutnina Ptuj, so vključeni v nacionalno shemo Izbrana kakovost, saj ta potrjuje njihove dolgoletne zaveze in prizadevanja pri zagotavljanju najvišje kakovosti, varnosti in sledljivosti.

Priljubljenost puranjega mesa narašča

Ljudje po vsem svetu odkrivajo ne samo odličen okus puranjega mesa, ampak tudi njegovo kakovost, prehrambno vrednost ter raznovrstnost uporabe. Puranje meso je zdravo, ima manj maščob in manj holesterola kot rdeče meso, medtem ko ima več proteinov in drugih pomembnih hranil. Je odličnega okusa in se lepo ujema z mnogimi začimbami. Uporablja se za pripravo zdravih, lahkih obrokov kot tudi za pripravo bogatejših jedi.

Puranje meso je po hranilni in energijski vrednosti za potrošnika vabljivejše od drugih vrst mesa. Podobno je mesu piščancev, je pa nekoliko bogatejše z beljakovinami, vsebuje
manj skupnih maščob ter ima nižjo energijsko vrednost od piščančjega mesa.

Puranje meso je bolj obogateno s kalcijem, selenom in cinkom, kot piščančje meso. Puranje meso brez kože vsebuje v povprečju 20-24% beljakovin in 2-5% maščob.

PURger

Kuharski nasveti

Da boste ohranili odličen okus puranjega mesa, njegovo kakovost, prehrambno vrednost ter raznovrstnost uporabe sledite našim nasvetom.

Materiali za internetno stran Slovenski puran4 3

Linija pakiranega puranjega mesa Natur

je namenjena vsem, ki si želijo sveže in zdravo puranje meso najvišje kakovosti.