PPR mobile 0003 naslovna
PPR tablet 0003 naslovna
PPR desktop 0003 naslovna

Piščancem prijazna reja

Perutnina Ptuj prva v Sloveniji uveljavlja nov standard, ki način reje približuje reji, ki je potekala na kmečkih dvoriščih. Nov standard upošteva sodobna dognanja o dobrobiti živali in daleč presega zakonske predpise. Piščanci, rejeni v izboljšanih življenjskih pogojih piščancem prijazne reje, lahko nemoteno razvijejo svoje naravno vedenje in so zato tudi bolj zdravi.

Nov standard določa poseben pokrit nadstrešek ob celotni površini hleva. Njegova površina obsega vsaj 20% rejne površine in tla so posuta s kakovostnim nastiljem.

PPR mobile 0001 rejec2
PPR tablet 0001 rejec2
PPR desktop 0001 rejec2

Nov standard opredeljuje

prehrano visoke kakovosti, dobro osvetljenost hleva, posebna plezala, kjer se piščanci radi gibljejo in številne čisto tehnične parametre, ki tudi pomembno vplivajo na počutje živali.

Piščancem je tako zagotovljen izhod na prosto, kjer lahko neomejeno brskajo po nastilju, hkrati pa so zavarovani pred slabim vremenom in z mrežo tudi pred drugimi živalmi in pticami.

Sledite poreklu izdelkov

Prepričajte se, da vaš izdelek ni prepotoval na tisoče kilometrov. To lahko storite tudi s pomočjo aplikacije Izvor, ki vas v sekundi popelje na slovensko kmetijo.

Preverite poreklo

Rejci PPR

Pod okriljem Perutnine Ptuj trenutno deluje že več kot 20 rejcev, zavezanih standardu s piščancem prijazno rejo, njihovo število pa iz meseca v mesec raste. Prav vsakega svojega rejca Perutnina Ptuj s ponosom predstavi javnosti, saj so ravno oni dokaz, da se za piščance skrbi na najvišji ravni.

PPR mobile 0000 rejec1
PPR tablet 0000 rejec1
PPR desktop 0000 rejec1

Ivan in Anica Kolar, Vitomarci

Anica in Ivan Kolar se z rejo perutnine ukvarjata že več kot 36 let. Večji del življenja sta posvetila kmetijstvu, saj sta se raje kot za redno službo odločila, da ostaneta doma, samostojna in predana delu z naravo in živalmi. S pridnimi rokami sta si zakonca Kolar ustvarila dom in vzgojila tri hčere, ki so že odrasle in si kruh služijo v mestu, a se še vedno z nostalgijo spominjajo življenja na kmetiji. "Razlike pri novem načinu reje so res velike. Piščanci so živahni, lepše priraščajo. Več gibanja se kaže v drugačni konstituciji in drugačni teksturi mesa. To je takšno, kot smo ga poznali včasih pri domačih kokoših, ki so se pasle po dvorišču," pravi Anica Kolar. "Piščanci so tudi veliko bolj zdravi. Poglejte njihove noge, kako so zdrave, močne, kako igrive in poskočne so te živali. To kaže, da se dobro počutijo," dodaja njen mož Ivan.

PPR mobile 0002 rejec3
PPR tablet 0002 rejec3
PPR desktop 0002 rejec3

Janko Šega, Zg. Ložnica

Na obronkih zelenega Pohorja stoji kmetija, ki jo vodi Janko Šega z družino. Ob čredi molzne živine in hlevu, polnem perutnine, Šegovim dela zlepa na zmanjka. Kljub natrpanemu delavniku, v katerem ni veliko časa za počitek, pa gospodar budno spremlja smernice na področju reje perutnine. Uvedba novega načina reje, ki v ospredje postavlja dobrobit živali, se mu zdi prava usmeritev. "Mislim, da bodo taki hlevi v prihodnosti postali standardi. Živalim so zagotovljeni sonce, svež zrak, gibanje, kakovostno nastilje, notranji elementi pa poskrbijo še za dodatno obogatitev njihovega življenjskega okolja. Ta višja kakovost se pozna celostno, tudi na končnih izdelkih, in mislim, da jo potrošniki že prepoznajo. Prav zato smo se piščancem prijazni reji zavezali dolgoročno," pojasnjuje Janko Šega.

Izdelki PP Natur Premium

Izdelki Natur Premium zagotavljajo najvišjo naravno kakovost in jamstvo, da so bili piščanci rejeni v dobrih življenjskih pogojih, kakršne predpisuje standard piščancem prijazne reje. Linija je namenjena sodobnemu potrošniku, ki se zavestno odloča za višjo kakovost in jo razume celovito. Ne zanima ga le končni izdelek, zanima ga tudi ozadje pridelave in nakupuje odgovorno.

Izdelki Natur Premium še enkrat več dokazujejo, da iz Perutnine Ptuj prihaja samo najboljše.

Sledljivost

Perutnina Ptuj je eden izmed redkih prehrambenih sistemov, ki v okviru pridelave živil uporablja reprodukcijske verige, s katerimi je moč nadzirati vsak korak v procesu.