Vida Nannini

PP: Ljubljana – Tržnica BTC
Perfektni prodajalci PP Vida Nannini 082015

Gospa Vida je del Perutnine Ptuj že 28 let in je zelo prepoznavna osebnost naše male prodajalne v BTC-tržnica na Šmartinski cesti 152 v Ljubljani.

Izkušena ga. Vida je priljubljena tako med strankami starejše generacije kot med mladimi družinami, seveda pa jo obiskujejo tudi nekatere slavne stalne stranke, ki pa naj ostanejo skrivnost.

V svojem času, pravi, je doživela veliko lepih trenutkov. Najbolj se ji je v spomin vtisnilo snemanje za oddajo Dobro jutro Slovenija, saj kaj takega »ne doživiš vsak dan«. Sicer pa prisega na redne sejme in piknike v BTC-ju, ki po njenem mnenju nudijo tisto pravo, pristno srečanje s strankami.

Stranke se na perfektno prodajalko Vido radi obrnejo za koristne nasvete moderne ali drugačne priprave piščančjega mesa ter za hitro pripravo hrane in drobne trike z začimbami. Nam pa tokrat za hitro pripravo okusnega kosila svetuje Piščančji naravni zrezek: »To je izdelek iz piščančjega fileja, ki je nežno mariniran, toplotno obdelan in hitro zamrznjen. Ne vsebuje umetnih barvil in tudi sladkorja ne, od alergenov je prisotna samo zelena.«

Ga. Vida nam priporoča tri hitre načine priprave: v ponvi približno 6-8 minut, v pečici približno 15 minut in na žaru 8 minut. Potrebno je dodati še nekaj prilog in kosilo je pripravljeno. Da bo zrezek še bolj aromatičen, nam ga. Vida svetuje, da navadno maslo zamenjamo z zeliščnim maslom ali, za tiste malce pogumnejše, dodamo kanček čilija – najboljši je svež.

V teh vročih dneh bodo ohlajeni zrezki dobrodošel dodatek pri solatnih krožnikih, kjer jim poleg zelenih solat dodamo še sveže domače sadje, ali pa zrezke narežemo v trakove in jih postrežemo skupaj z različnimi pomakami. »Otroci obožujejo sladkokisle,« ga. Vida doda še na koncu in zaključi z »želim vam dober tek!«