Slavica Kramberger

PP: Ptuj – Novi trg
9 Slavica Kramberger web 640x454

Slavica je pri Perutnini Ptuj zaposlena že 15 let, od tega zadnji 2 leti v najstarejši prodajalni na Novem trgu 2, v centru »čudovitega mesta Ptuj,« kot ga ljubeznivo poimenuje.

Perfektna prodajalka sicer prihaja s Koroške, vendar pravi, da sta prav srčnost in dobrovoljnost Ptujčanov in Ptujčank tisti, zaradi katerih se z veseljem pripelje v ta kraj. S svojim naglasom velja za lokalno posebnost, se pa že pridno uči »malo po Ptujsko zavijati.« Tudi sicer je Slavičino vodilo, da je do sodelavcev in strank vedno prijazna in skrbi za dobro voljo, saj se zaveda, da v službi preživimo veliko časa. Tam ji družbo delajo starejši kupci, mlade mamice in zaposleni, ki prihitijo po malice. Slavica si z njimi rada izmenja kuharske izkušnje in recepte, seveda pa pogosto skupaj tudi poklepetajo in se nasmejijo.

Za sončen jesenski dan in spomin na poletje Slavica priporoča Vok Okus poletja, saj je jed »prijetnega okusa, malo skrivnostna in nikoli ne razočara.« Kot prilogo predlaga testenine, riž ali krompir in solato.

Za konec vsem kupcem sporoča: »Pomembno je, da znamo uživati v hrani, kuhanje pa je svet domišljije, zato ga doživite v koraku z nami!«