Nina Stojkovič

PP: Jesenice
8 Nina Stojkovic web 640x454

Perfektna prodajalka je pri Perutnini Ptuj zaposlena šele leto in pol, a ima za seboj že cel kup izkušenj in zanimivih zgodbic.

V prodajalni na Cesti maršala Tita 45A, katero najbolj zvesto obiskujejo lokalni upokojenci, se stranke večkrat oglasijo z vprašanji o pripravi paniranih izdelkov Perutnine Ptuj, nam zaupa Nina, ki vedno bolj opaža zanimanje za sestavine v klobasah, vsebnost glutena in podobno. Med rednimi obiskovalci so tudi mlade mamice, ki jih zanimajo priporočila za otroke. Redne obiske starejših generacij pa pogosto zaznamuje klepet o tradicionalnih jedeh in preteklih časih.

Nekatere stranke Nini prav polepšajo dan, posebej v lepem spominu pa ji je ostalo praznovanje 1. obletnice njihove prodajalne, ki je bilo lepo obiskano. »Pozno popoldan je vstopil mlad par in nam lepo zapel pesem »Vse najboljše«, kar se nam je še posebek vtisnilo v spomin,« se namuzne simpatična prodajalka.

Ker smo čvrsto zakorakali v jesen in se je ohladilo, nam Nina priporočam piščančjo obaro iz linije Gurman, saj je k piščančjemu mesu dodana prvovrstna suha zelenjava, priložen pa je tudi recept: »Priprava je enostavna in vse se dogaja v enem loncu. Sama dodam še malo majarona in lovorjev list. Takšna obara zares pogreje telo. Zraven priporočam ajdove žgance, za povrhu pa kozarec vina Iz Ptujske kleti.«

Za konec še sporoča vsem tistim, ki se jim mudi: »Pri nas se vedno sveže pečen piščanec dobi!«