Derinka Jaušovec

PP: Ptuj - Zagrebška
3 Derinka Jausovec web 640x454

Če potrebujete nasvet za hitro pripravljeno jed, se obrnite na zelo komunikativno Derinko, ki je v prodajalni na Ptuju, Zagrebška cesta 32, zaposlena že 2 leti in pol.

Ker se tudi sama dobro znajde v kuhinji, strankam velikokrat pomaga z idejami in nasveti za pripravo kosila. Obiskovalci »domače« prodajalne še posebej cenijo, če se lahko naučijo kakšnih novih trikov za okusnejše kosilo. Perfektni prodajalki Derinki je delo s strankami v največje veselje in te se k njej z veseljem vračajo, da ji povedo o njihovih dobrih izkušnjah s podanimi nasveti.

Kot hitro pripravljeno jed Derinka kuharicam in kuharjem, ki si ne želijo predolgo muditi za štedilnikom, pogosto priporoča letošnji novi proizvod, Piščančji kebab. »Kebab je jed, ki jo vsi poznamo, hkrati pa je primerna za vsakogar, saj ne vsebuje nobenih alergenov,« nam zatrdi in priporoča, da k popečenemu mesu, ki je začinjeno s po njenem mnenju čudovito aromatično mešanico začimb, pripravimo še sezonsko zelenjavo (npr. bučke, papriko, solato, zelje itd.), prelijemo z jogurtovim prelivom in celotno jed nadevamo v lepinjo.

Za nedeljsko kosilo nam Derinka priporoča piščanca Premium reje, »saj ima ta nizko vsebnost nenasičenih maščob, biološko visoko vredne beljakovine, vitamine B ter maščobne kisline, ki so potrebne za zdravo telo.« Opiše nam tudi pripravo: »Piščanca nasolimo in popopramo ter ga pečemo 30 minut pri 180°C. Nato mu dodamo narezano sezonsko zelenjavo, npr. bučke, krompir, češnjev paradižnik in papriko, 10 minut pred koncem peke pa še narezan česen in osmukamo vejice rožmarina, ki bodo še posebej poudarile okus piščanca. Zraven se odlično poda mešana domača solata in kozarec vina, katerega velik izbor imamo tudi v naši prodajalni.«

Za konec nam zaželi še prijazen »dober tek!«