Brane Haramina

PP: Zalog
7 Brane Haramina web 640x454

Veteran Brane že 27 let skrbi za perfektno prodajo perutninskega mesa pri Perutnini Ptuj, v marcu 2013 pa je okrepil ekipo v prodajalni na Hladilniški 37, ko se je njena ponudba razširila tudi na rdeče meso.

Okoliški prebivalci se v prodajalno radi vračajo zaradi vedno dnevno sveže ponudbe, pridejo pa tudi po marsikakšen kuharski nasvet. Braneta in ekipe so še najbolj veseli zaposleni v sosednjih podjetjih, ki se pogosto kar na poti domov založijo s potrebnimi izdelki.

Perfektnemu prodajalcu se je v mnogih letih na delu zgodilo marsikaj zanimivega in zabavnega, po njegovih besedah pa mu je najbolj ostal v spominu otvoritveni dan prodajalne. Ta je že od ranega jutra »pokal po šivih« od velikega števila kupcev in tudi kolegov prodajalcev iz ostalih PP poslovalnic, ki so ekipici priskočili na pomoč. »Ob raznih degustacijah in posebnih ponudbah je delovni dan minil v veselju in navdušenju,« z nasmehom na obrazu obuja spomine na ta dan.

Brane ljubiteljem hitro pripravljenih jedi priporoča Piščančji kebab, katerega prednost je v hitri in enotavni pripravi: »kebab je iz mariniranih, blago začinjenih piščančjih stegen brez kosti in kože, narezanih na tanke trakce, ki jih na hitro popražimo v ponvi – 5 min. Serviramo ga v lepinji ali tortilji, ki smo jo obložili s solatnimi listi, dodamo mu preliv iz majoneze, začimb in kisle smetane in že imamo topel obrok.«

Za konec domačim kuharjem in kuharicam zaželi še lep pozdav.