Poletna solata s piščancem, rukolo, češnjevci in sadjem

Poletna solata s piščancem, rukolo, češnjevci in sadjem

Postopek priprave

 

  1. Breskve: Breskve nareži na rezinice, pokapaj z žličko balzamičnega kisa in medom ter premešaj in pusti, da se malo marinirajo.

  2. Priprava mesa: Piščančje mini fileje pokapaj z dvema žlicama olja, dodaj sušeno baziliko in sušen origano, sol in poper ter premešaj in pusti počivati nekaj minut - pol ure je idealno.

  3. Preliv: Vse sestavine za preliv zmešaj skupaj v kremni preliv.

  4. Zelenjava: Rukolo operi in osuši. Češnjeve paradižnike nareži na polovičke. Čebulo nareži na tanke kolute. Umij in osuši še borovnice.

  5. Peka mesa: Na segreti žlici olja počasi popeci mini piščančje fileje. Peci jih približno 4 minute na stran. Ko so fileji popečeni jih zalij z 2 žlicama vode, nato ponev pokrij. Po dveh minutah ponev odkrij in pusti, da se odvečna voda pokuha, vmes fileje obrni. Pečene fileje odstrani s ponve in pokrij z alu folijo za pet minut, da se meso spočije.

  6. Solata: Rukolo položi na krožnik ali v skledico, dodaj češnjeve paradižnike, borovnice, čebulo, breskve, sončnična semena, narezano meso in natrgane mocarelice ter pokapaj s prelivom. Nežno premešaj.

  7. Postrežba: Solato po želji okrasi s svežo baziliko in takoj postrezi.

Sodeluj!

Pošljite nam fotografijo svoje jedi po našem receptu!

Ste skuhali jed po našem receptu? Zanima nas, kako vam je uspela. Pošljite nam fotografijo in v zameno vam bomo podarili krpo Perutnine Ptuj.

Kliknite na spodnji gumb in v e-sporočilo le pripnite svojo fotografijo ter vpišite potrebne informacije. Veseli bomo, če nam še dopišete, kako vam je bila jed všeč.

Pošlji svojo jed