»Ajdetoni« s pišekovim ragujem
Ta jed združuje nežno piščančje meso, ki je obloženo z okusno špinačo, kar bo vaše brbončice razveselilo s prav posebnim okusom.
»Ajdetoni« s pišekovim ragujem
Ta jed združuje nežno piščančje meso, ki je obloženo z okusno špinačo, kar bo vaše brbončice razveselilo s prav posebnim okusom.
Postopek priprave
Za pripravo ene od klasik Galerije okusov – hišnih testenin ajdetoni (ajdove krpice) – morate zavihati rokave in zgnesti testo za ajdove testenine brez jajc. Medtem ko testo v hladilniku počiva 30 minut, za »pišekov ragu« posebej prepražite zelenjavo in posebej meso, vse olupke in odrezke pa porabite za pripravo piščančje jušne osnove. Za ragu narežete najsočnejši del piščanca, piščančja bedra, ki jih začinite z gorčico, karijem v prahu in dimljeno rdečo papriko. Popečenega piščanca medtem zalijte z vinom, mu dodajte popraženo zelenjavo, na krpice narezane in kuhane ajdetone, zalijte s piščančjim fondom in še malo pokuhajte, da se okusi prepojijo. Vmešajte maslo in zorjen sir, tik pred postrežbo pa jed posujte s svežim peteršiljem.
Na koncu pripravite še peno iz dimljene skute: skuto gladko zmiksajte s smetano in mlekom ter mešanico pretočite v sifon pod pritiskom, ki ustvari čudovito peno. Tako pišekov ragu dobi še krasno kremasto belo kapico.
Pošljite nam fotografijo svoje jedi po našem receptu!
Ste skuhali jed po našem receptu? Zanima nas, kako vam je uspela. Pošljite nam fotografijo in v zameno vam bomo podarili krpo Perutnine Ptuj.
Kliknite na spodnji gumb in v e-sporočilo le pripnite svojo fotografijo ter vpišite potrebne informacije. Veseli bomo, če nam še dopišete, kako vam je bila jed všeč.