Piščančja stegna v smetanovi omaki s krompirjem, polnjenim s sirom in prekajeno panceto
		
		
		Piščančja stegna v smetanovi omaki s krompirjem, polnjenim s sirom in prekajeno panceto
Postopek priprave
Piščančja stegna:
- 
Piščančja stegna potresemo z začimbami in jih premažemo ter pustimo v hladilniku 30 minut.
 - 
Pečico segrejemo na 200 stopinj celzija. V pekač k piščančjim stegnom položimo še korenje ter vse skupaj zalijemo z nekaj kurje juhe. Pečemo 45 minut.
 - 
Šalotko olupimo in jo prepražimo na oljčnem olju. Dodamo kis.
 - 
V skledo h kurji juhi vlijemo smetano za kuhanje ter dodamo nariban parmezan in svež origano.
 - 
Omako pokuhamo, jo premešamo in z njo prelijemo piščanca ter ga nato vrnemo v pečico in do konca spečemo ( še cca. 10 minut ).
 
Krompir:
- 
Osoljen krompir kuhamo 20 minut in ga preložimo v pekač.
 - 
V vsak krompir naredimo 3 zareze, ki jih napolnimo z rezinami sira in pancete. Polnjen krompir obložimo s češnjevimi paradižniki.
 - 
V ponvi raztopimo maslo in mu dodamo nasekljan peteršilj, česen ter sol. Premešamo in z omako prelijemo krompir.
 - 
Pečemo v pečici na 200 stopinjah celzija 15 minut.
 
Postrežemo: na krožnik položimo piščančja stegna s krompirjem, šalotko, korenček in omako.
Pošljite nam fotografijo svoje jedi po našem receptu!
Ste skuhali jed po našem receptu? Zanima nas, kako vam je uspela. Pošljite nam fotografijo in v zameno vam bomo podarili krpo Perutnine Ptuj.
Kliknite na spodnji gumb in v e-sporočilo le pripnite svojo fotografijo ter vpišite potrebne informacije. Veseli bomo, če nam še dopišete, kako vam je bila jed všeč.