Piščančja rulada s črnim orehom in kostanjevimi njoki

Masterchef Luka vas bo navdišil s preprosto, a izjemno okusno kombinacijo piščančjih ruladic z njoki. 🍗🥔 Njegova skrivnost? Črn oreh, ki jedi doda čisto poseben okus!👌
Kaj je črn oreh? Gre za zeleni oreh, vložen v konjaku.
Okus je zelo zanimiv, je pa treba to pripraviti v sezoni priprave orehovca, saj za to potrebujemo zelene orehe.

Piščančja rulada s črnim orehom in kostanjevimi njoki

Masterchef Luka vas bo navdišil s preprosto, a izjemno okusno kombinacijo piščančjih ruladic z njoki. 🍗🥔 Njegova skrivnost? Črn oreh, ki jedi doda čisto poseben okus!👌
Kaj je črn oreh? Gre za zeleni oreh, vložen v konjaku.
Okus je zelo zanimiv, je pa treba to pripraviti v sezoni priprave orehovca, saj za to potrebujemo zelene orehe.

Postopek priprave

  1. Piščanca solimo in popramo. Panceto razdelimo na dva dela in rezine razporedimo po kuhinjski deski. Na sredino vsakega kosa piščančjih beder položimo tanke rezine črnega oreha. Piščanca s črnim orehom ovijemo v slanino, tako da dobimo dve manjši ruladi.

  2. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem popečemo ruladi, da se panceta dobro zapeče. V ponev prilijemo belo vino in počakamo, da alkohol izhlapi. Zatem dodamo jušno osnovo, ponev prekrijemo in piščančje rulade dušimo še 15 do 20 minut. Ruladi umaknemo iz ponve, omako pa prihranimo.

  3. Medtem pripravimo testo za njoke, tako da s paličnim mešalnikom zmešamo kuhan kostanj, moko in jajce. Testo na pomokani površini razvaljamo v svaljke in narežemo njoke. Njoke kuhamo v vreli osoljeni vodi, dokler ne priplavajo na vrh.

  4. V ponev z omako damo maslo in mešamo, dokler se ne stopi. V omako vmešamo kuhane njoke.

  5. Njoke postrežemo v globokem krožniku, na vrh pa položimo rulado.

 

Kako pa pripravimo črn oreh?

Lukov recept je preprost: zelene orehe damo v majhne kozarčke in zalijemo s konjakom. Pustimo 6 mesecev.

Sodeluj!

Pošljite nam fotografijo svoje jedi po našem receptu!

Ste skuhali jed po našem receptu? Zanima nas, kako vam je uspela. Pošljite nam fotografijo in v zameno vam bomo podarili krpo Perutnine Ptuj.

Kliknite na spodnji gumb in v e-sporočilo le pripnite svojo fotografijo ter vpišite potrebne informacije. Veseli bomo, če nam še dopišete, kako vam je bila jed všeč.

Pošlji svojo jed

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas. Uporabljajo se tudi za preprečevanje prikazovanja oglasov, ki jih je uporabnik že videl.

Vaše nastavitve so bile shranjene.