Piknik klasika
Piknik klasika
Postopek priprave
Meso:
- Piščančje ražnjiče, perutničke in prekajene klobasice iz Piknik linije pripravimo za peko.
- Meso spečemo na plinskem žaru – pečemo ga, dokler ne dobi zlatorjave barve in hrustljave skorjice.
- Pečeno meso postrežemo toplo.
Šopska solata:
- Paradižnik, kumaro, papriko in čebulo narežemo na kocke.
- Narezano zelenjavo zmešamo v večji skledi.
- Dodamo sol, poper, bučno olje in vinski kis po okusu ter premešamo.
- Tik pred postrežbo solato potresemo s kockami feta sira.
Solata s pečenimi bučkami:
- Bučko narežemo na kocke in jo položimo na pekač obložen s peki papirjem.
- Dodamo sol, poper in žlico olivnega olja ter dobro premešamo.
- Pečemo v ventilacijski pečici, segreti na 200 °C, približno 20 minut.
- Pečene bučke nekoliko ohladimo.
- V večji skledi jih zmešamo s koruzo, rukolo in nadrobljenim feta sirom.
- Dodamo balzamični kis in po potrebi še sol. Vse skupaj nežno premešamo.
Sodeluj!
Pošljite nam fotografijo svoje jedi po našem receptu!
Ste skuhali jed po našem receptu? Zanima nas, kako vam je uspela. Pošljite nam fotografijo in v zameno vam bomo podarili krpo Perutnine Ptuj.
Kliknite na spodnji gumb in v e-sporočilo le pripnite svojo fotografijo ter vpišite potrebne informacije. Veseli bomo, če nam še dopišete, kako vam je bila jed všeč.