Pečene piščančje prsi z mocarelo, paradižnikom in baziliko
Ko vam zadiši pohan pišek in si želite, da bi dišalo, kot da ste nekje na morski terasi. Uživajte v pripravi. Dober tek!
Pečene piščančje prsi z mocarelo, paradižnikom in baziliko
Ko vam zadiši pohan pišek in si želite, da bi dišalo, kot da ste nekje na morski terasi. Uživajte v pripravi. Dober tek!
Postopek priprave
Piščančje prsi prepolovimo in oblikujemo žep, ki ga napolnimo z naribano mocarelo. Meso premažemo z malo oljčnega olja in začinimo s soljo, poprom, origanom, papriko in limoninim sokom. Meso paniramo v moki, razžvrkljanih jajcih in drobtinah. Ocvremo ga na vročem olju, približno 3 do 4 minute na vsaki strani, da nastane zlata skorjica. Dno ognjevarne posode prekrijemo s pasiranim paradižnikom, nanj pa položimo ocvrto meso. Dodamo mini mocarele, oprane češnjeve paradižnike, lističe bazilike in pokapljamo z oljčnim oljem. Piščančje prsi posujemo s koščki mocarele in v pečici pečemo na 180 °C približno 20 minut.
Recept je pripravil Mihai Botan, Romunija.
Recept je iz knjige "Po domu diši"
Pošljite nam fotografijo svoje jedi po našem receptu!
Ste skuhali jed po našem receptu? Zanima nas, kako vam je uspela. Pošljite nam fotografijo in v zameno vam bomo podarili krpo Perutnine Ptuj.
Kliknite na spodnji gumb in v e-sporočilo le pripnite svojo fotografijo ter vpišite potrebne informacije. Veseli bomo, če nam še dopišete, kako vam je bila jed všeč.