Tandoori piščanec

Piščančja bedra so najbolj sočen in okusen del piščanca, a marsikdaj jih spregledamo, saj se nam zdi njihova priprava predolga. A če boste izbrali piščančja bedra brez kosti in kože iz Perutnine Ptuj, boste od piščančjega bedra dobili samo najboljše. Poizkusite, ne bo vam žal!

  • Čas priprave 30 + 120 (čez noč) min

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip glavne jedi

4 izkoščičena piščančja bedra PP
4 žlice jogurta
2 stroka česna
centimeter naribane ingverjeve korenine
žlička limoninega soka
dve žlici olja
mešanica začimb v prahu: kumin,
koriander, čili, paprika, kardamom,
klinčki
sol in poper

Meso natrite s soljo in poprom. Česen in ingver drobno nastrgajte in ju vmešajte v jogurt. Dodajte še dve mali žlički mešanice začimb v prahu in vse dobro premešajte. V to marinado denite meso in ga pustite v njej vsaj nekaj ur, najraje pa kar čez noč. Tako marinirano meso lahko spečete na žaru, v pečici ali na težki rebrasti ponvi - v vsakem primeru naj bo temperatura pečenja visoka, čas pečenja pa med 15 in 20 minutami. Po peki naj meso še nekaj minut počiva, nakar ga narežite na manjše kose in postrežete s svežo zelenjavo ter dušenim rižem ali pita kruhki.

Natur Premium piščančja stegna brez kosti in kože

Kje kupiti