Solata s toplimi puranovimi rezanci

Če se vam zazdi, da solata potrebuje nekaj bolj konkretnega, ji dodajte še tople puranove rezance. Za značilno svežino poskrbi hladen jogurtov preliv.

  • Čas priprave 30 min

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip hladne predjedi

Sestavine:

40 dag puranjega fileja
sok ½ limone
15 dag zelene mehke solate
20 dag paradižnika
15 dag sveže kumare
10 dag vložene sladke
koruze
20 dag mocarele
1 navaden jogurt
1 dl kisle smetane
0,5 dl jabolčnega kisa
sol, mleti beli poper
oljčno olje za peko

 

Puranji fi le narežemo na tanke rezance, začinimo s soljo in poprom, prelijemo z limonovim sokom in popečemo na oljčnem olju.

Očiščeni zeleni solati dodamo na kose narezan paradižnik, kumaro, odcejeno koruzo in na koščke narezano mocarelo.

Za jogurtov preliv zmešamo jogurt, kislo smetano, kis, sol in poper.

Solato prelijemo z jogurtovim prelivom, potresemo s toplimi pečenimi puranjimi rezanci in ponudimo.

Puranji zrezki stegna

Kje kupiti

Solata s toplimi puranovimi rezanci

Sestavine: - 40 dag puranjega fileja, - sok polovice limone, - 15 dag zelene mehke solate, - 20 dag paradižnika, - 15 dag sveže kumare, - 10 dag vložene sladke koruze, - 20 dag mocarele, - 1 navaden jogurt, - 1 dl kisle smetane, - 0,5 dl jabolčnega kisa, - sol, mleti beli poper, - oljčno olje za peko