Sesekljani puranji medaljoni v smetanovi omaki

Mleto puranje meso preprosto začinite, oblikujte v medaljone in popecite. Da bodo še bolj sočni, jih ponudite s smetanovo omako. In kosilo je pripravljeno.

  • Čas priprave 45 min

  • Zahtevnost kulinarični izziv

  • Tip glavne jedi

Sestavine:

50 dag mletega puranjega mesa
10 dag belega kruha (samo sredica, namočena v mleku)
1 jajce, 6 dag šalotke
0,5 dl sladke smetane
1 strok česna
1 žlica sesekljanega peteršilja
noževa konica mletega muškatnega oreščka
1 žlička majarona
sol
mleti poper
ostra bela moka za oblikovanje
maščoba za peko
2 dl rjave perutninske osnove
2 dl sladke smetane
1 dl belega vina

Drobno sesekljano šalotko zlato rumeno prepražimo in ji dodamo sesekljan peteršilj in česen.

Kruh namočimo v mleku, ga pretlačimo in dodamo mesu. Dodamo še jajce, sladko smetano in prepraženo šalotko s česnom in peteršiljem. Jed začinimo s soljo, poprom, muškatnim oreščkom in majaronom, dobro premešamo in oblikujemo po 3 medaljone na osebo. Medaljone pomokamo in počasi spečemo na maščobi. Pečene porazdelimo po kozici, zalijemo s perutninsko osnovo, vinom in sladko smetano. Na blagem ognju jih še nekaj minut dušimo.

Postrežemo s poljubno prilogo ali kruhovimi cmoki.

Puranje faširano

Kje kupiti

Piščančji filejčki v pršutovem ovoju

Sestavine: - 50 dag mletega puranjega mesa, - 10 dag belega kruha (samo sredica, namočena v mleku), - 1 jajce, 6 dag šalotke, - 0,5 dl sladke smetane, - 1 strok česna, - 1 žlica sesekljanega peteršilja, - noževa konica mletega muškatnega oreščka, - 1 žlička majarona, - sol, - mleti poper, - ostra bela moka za oblikovanje, - maščoba za peko, - 2 dl rjave perutninske osnove, - 2 dl sladke smetane, - 1 dl belega vina