Puranji medaljoni na žaru z jogurtovo omako s koprom

  • Čas priprave 30 (+180) min

  • Zahtevnost kulinarični izziv

  • Tip glavne jedi

SESTAVINE:
za jogurtovo omako s koprom
1 sesekljan strok česna
1 skodelica sesekljanega kopra (stebla odstranimo) 
150 g grškega jogurta
1 žlica oljčnega olja
sok ½ limone ali limete
sol

za purana
10 sesekljanih strokov česna
½ žličke sladke mlete paprike 
½ žličke mletega pimenta 
½ žličke sveže naribanega muškatnega oreška 
¼ žličke mletega kardamoma 
sol in poper
5 žlic oljčnega olja
400 g puranjih medaljonov
1 srednje velika rdeča čebula 
sok 1–2 limon

1. Za jogurtovo omako v multipraktiku zmešamo sesekljan česen, koper, jogurt, oljčno olje, limonov ali limetin sok in kajenski poper, da dobimo gladko gosto omako. Solimo po okusu in prenesemo v skledico, pokrijemo in do postrežbe shranimo v hladilnik.

2. Za purana v skledici zmešamo sesekljan česen, začimbe in 3 žlice oljčnega olja. Puranje medaljone natremo s česnovo-začimbno mešanico.

3. Čebulo narežemo na trakove, jo pokapamo z limonovim sokom in preostalim oljčnim oljem, nanjo položimo puranje medaljone, pokrijemo in v hladilniku mariniramo 3 do 4 ure ali čez noč.

4. Žar segrejemo, da je srednje vroč, in nanj položimo medaljone. Pokrite pečemo 5 do 6 minut na vsaki strani.

Količina: za 8 oseb
Čas priprave: 30 min + mariniranje

Puranji medaljoni

Kje kupiti