Puranje ruladice s suhimi slivami

Že na pogled slastne ruladice iz svetlega puranjega fileja in temnih sliv, ne zahtevajo posebnega kuharskega znanja, rezultat pa vselej prepriča v nasprotno.

  • Čas priprave 60 min

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip glavne jedi

Sestavine:

60 dag puranjega fi leja
20 dag suhih sliv brez kosti
2 stroka česna
sol
mleti poper

Suhe slive narežemo na drobne kocke, česen olupimo in drobno sesekljamo.
Iz puranjega fileja narežemo zrezke, ki jih pod plastično folijo potolčemo, da so enakomerno debeli. Zrezke začinimo s sesekljanim česnom, soljo in poprom, jih potresemo s suhimi slivami, zelo na tesno zvijemo v ruladice in jih povežemo s kuhinjsko vrvico. Naložimo jih v pekač, dolijemo malo vode in pečemo približno 30 minut pri 180 °C. Seveda je čas pečenja odvisen od debeline ruladic.

Suhe slive narežemo na drobne kocke, česen olupimo in drobno sesekljamo.

Iz puranjega fileja narežemo zrezke, ki jih pod plastično folijo potolčemo, da so enakomerno debeli. Zrezke začinimo s sesekljanim česnom, soljo in poprom, jih potresemo s suhimi slivami, zelo na tesno zvijemo v ruladice in jih povežemo s kuhinjsko vrvico. Naložimo jih v pekač, dolijemo malo vode in pečemo približno 30 minut pri 180 °C. Seveda je čas pečenja odvisen od debeline ruladic.

Pečene ruladice narežemo, pokapljamo z omako od pečenja in ponudimo s poljubno prilogo.

Puranji zrezki stegna

Kje kupiti

Puranji zrezki file

Kje kupiti

Puranje ruladice s suhimi slivami

Sestavine: - 60 dag puranjega fileja, - 20 dag suhih sliv brez kosti, - 2 stroka česna, - sol, - mleti poper