Puranje kocke v omaki s šampinjoni

Predstavljajmo vam vrhunsko kulinarično doživetje za zahtevne gurmane - Puranje kocke v omaki s šampinjoni. Ta odlična jed združuje kakovostno puranje meso PP z izbranimi šampinjoni v kremasti omaki, ki vas bo popeljala na kulinarično potovanje polno okusa in užitka.

Puranje kocke v omaki s šampinjoni

Predstavljajmo vam vrhunsko kulinarično doživetje za zahtevne gurmane - Puranje kocke v omaki s šampinjoni. Ta odlična jed združuje kakovostno puranje meso PP z izbranimi šampinjoni v kremasti omaki, ki vas bo popeljala na kulinarično potovanje polno okusa in užitka.

Postopek priprave

V ponvi raztopimo 30 g masla, dodamo 2 žlici oljčnega olja in popražimo sesekljan česen in čebulo do zlatorumene barve. Dodamo puranje kocke in jih začinimo s poprom in soljo po okusu ter premešamo. Dodamo šampinjone in jih premešamo s puranjimi kockami, prilijemo kozarec suhega belega vina in kuhamo še 20 min.

V ločeni posodi raztopimo 40 g masla in popražimo 20 g moke. Prilijemo 5 dl kokošje jušne osnove in kuhamo, da se zgosti. Omako prilijemo k puranu in gobicam, premešamo in dodamo 2 žlički gorčice, 2,5 dl sladke smetane in timijan po okusu. Premešamo in postrežemo s testeninami.

Pa dober tek!

Sodeluj!

Pošljite nam fotografijo svoje jedi po našem receptu!

Ste skuhali jed po našem receptu? Zanima nas, kako vam je uspela. Pošljite nam fotografijo in v zameno vam bomo podarili krpo Perutnine Ptuj.

Kliknite na spodnji gumb in v e-sporočilo le pripnite svojo fotografijo ter vpišite potrebne informacije. Veseli bomo, če nam še dopišete, kako vam je bila jed všeč.

Pošlji svojo jed