Poli roža

Ko s Poli prikličite nasmeh najdražji osebi v sitem trebuhu in se vam priprava jedi lahko obrestuje skozi cel dan.

  • Čas priprave 10 min

  • Zahtevnost kulinarični izziv

  • Tip tople predjedi

Sestavine:
1 hrenovka Poli
2 jajci
sol 
olje
2 stebli drobnjaka in listki peteršilja ali rukole za okras

1. Hrenovko Poli po dolgem razpolovimo in vsako polovico enakomerno zarežemo po vsej dolžini v razmakih približno 5 mm. Zarezano hrenovko zvijemo v krog tako, da se konca stikata, in ju pričvrstimo z zobotrebcem. 

2. V ponvi segrejemo olje. Polovici hrenovke najprej popečemo na zgornji strani, nato ju obrnemo. Jajci posamično ubijemo in pri vsakem umaknemo večino beljaka. V krog, ki ga ustvari hrenovka, spustimo jajce, in rahlo solimo. Počakamo, da se jajce speče, kolikor nam je všeč. »Cvetova« iz ponve previdno prenesemo na krožnik ter z drobnjakom, peteršiljem ali drugimi zelišči ustvarimo stebla in liste Poli rože.

Količina: za 1 osebo
Čas priprave: 10 minut

Poli hrenovka

Kje kupiti