Piščanec po primorsko

Za meso piščancev, vzrejenih po edinstvenem standardu premium piščančje reje, velja, da ga odlikujejo sočnost, kompaktnost in okusnost. Če dodamo še malo primorskih eksotičnih začimb, dobimo pravo specialiteto. Poskusite, ne bo vam žal!

  • Čas priprave 1 h

  • Zahtevnost kulinarični izziv

  • Tip glavne jedi

SESTAVINE:
1 piščanec

Za nadev
70 g suhih fig
0,5 dl terana ali grozdnega soka
50 g neslanih pistacij
120 g piščančjih prsi brez kože
4 g beljakov
0,5 dl sladke smetane
sol
bel poper

Za marinado
50 g pelatov
1 g suhega ali svežega timijana
2 g sesekljanega česna
4 g piranske soli
1 lovorjev list

Fige čez noč namočimo v teranu ali grozdnem soku. Pistacije suho prepražimo.

Za nadev piščančje prsi zmiskamo (npr. v multipraktiku) in medtem dodajamo sladko smetano, beljake, sol in poper. Namočene fige odcedimo in osušimo ter jih skupaj s pistacijami vmešamo v piščančjo maso. Nadev enakomerno porazdelimo pod kožo piščanca.

Za marinado zmiksamo pelate, dodamo timijan in česen ter solimo. Piščanca premažemo z marinado in na vrh položimo lovorjev list. V pečici, ogreti na 180 °C pečemo 1 uro in 20 min.

Natur Premium piščanec z dodano drobovino

Kje kupiti