Piščančji trakovi z arašidi

Ste danes za kanček eksotike? Potem v voku združite piščanca in arašide v mamljivo, rahlo začinjeno jed s pridihom azije. Preprosto in res okusno.

  • Čas priprave 30 min

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip glavne jedi

Sestavine:

70 dag piščančjega fieja ali stegen
10 dag neslanih oluščenih arašidov
30 dag pora
4 stroki česna
1 čili
2 dl belega vina
1 žlica ingverja
1 dl svetle sojine omake
koruzni škrob za zgostitev
sol
mleti poper
olje za praženje

Piščančje fileje narežemo na trakove, por narežemo na kolobarje, česen in čili sesekljamo, ingver olupimo in drobno naribamo. V voku segrejemo olje, svetlo rjavo prepražimo arašide, dodamo piščančje trakove, premešamo, da meso zakrkne, dodamo sesekljan česen, čili in por ter na hitro prepražimo. Zalijemo z vinom in sojino omako, dodamo še nariban ingver in dušimo približno 8 minut.

Žličko škroba zmešamo z malo vode in omako zgostimo. Dobro prevremo, po potrebi popravimo okus s soljo in poprom in ponudimo z riževimi rezanci ali rižem.

Piščančji file - zrezki, trakci, mini file

Kje kupiti

Piščančji trakovi z arašidi

Sestavine: - 70 dag piščančjega fieja ali stegen, - 10 dag neslanih oluščenih arašidov, - 30 dag pora, - 4 stroki česna, - 1 čili, - 2 dl belega vina, - 1 žlica ingverja, - 1 dl svetle sojine omake, - koruzni škrob za zgostitev, - sol, - mleti poper, - olje za praženje